Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Ζητούνται κοντέϊνερ για το 3ο Γυμνάσιο Χίου (video)

Όπως έκλεισαν τον προηγούμενο χρόνο, έτσι ξεκίνησαν τα μαθήματα στο 3ο Γυμνάσιο Χίου, δηλαδή διαδικτυακά και για άγνωστο χρονικό διάστημα, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που φέρει το κτήριο.

Ο Δήμος Χίου βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης κοντέϊνερ για να στεγαστούν οι αίθουσες του σχολείου, θέμα που αναμένεται να συζητηθεί και στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης, 10/1.

Μέχρι στιγμής ο Δήμος έχει εξασφαλίσει 7 αίθουσες, σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Χίου Γιάννη Μαλαφή, ενώ έχει υποβληθεί και αίτημα χρηματοδότησης. Ανέφερε πάντως πως δύσκολα θα μπορέσουν να υπάρξουν αίθουσες τις επόμενες 40 μέρες, εκτός και αν οδηγηθούν στη λύση της απευθείας ανάθεσης.

Αμεση λύση ζητά η ΛΑΣ
«Η νέα δημοτική αρχή των μεγάλων λόγων και των “οραμάτων” να απαιτήσει άμεσα από το υπουργείο να αποσταλούν οι αίθουσες μέσω της ΚΤΥΠ ή να αξιοποιήσει άλλες αίθουσες (από σχολεία ή αλλού), που δεν χρησιμοποιούνται», τονίζει σε παρέμβασή της η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Επίσης ζητά το οικονομικό κόστος να επιβαρύνει το υπουργείο και όχι το Δήμο, ενώ καλεί την Δημοτική Αρχή «να δώσει χρονοδιάγραμμα για οριστική λύση, ολοκληρώνοντας τις μελέτες και δημοπρατώντας το έργο, που σέρνεται από χρόνο σε χρόνο και από εκλογές σε εκλογές στα φυλλάδια του κυβερνητικού βουλευτή».

Να θυμίσουμε ότι τον Ιούνιο του 2022 ο τότε υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης είχε ανακοινώσει την χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του 3ου Γυμνασίου Χίου μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με το ποσό των 1.650.000 ΕΥΡΩ και όπως είχε αναφέρει ο τότε Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης βρισκόταν στο στάδιο της προμελέτης. Οπότε καλείται η αξιοποίηση του συγκεκριμένου κονδυλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button