Διεθνής επικαιρότητα

Κέιτ Μίντλετον: Τι είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου από τον οποίο πάσχει

Από καρκίνο του παχέος εντέρου φαίνεται τελικά πως πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, με την ίδια να υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία.

Ήδη τα ερωτήματα που απέκτησε ο κόσμος στην Αγγλία αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι πάρα πολλά, καθώς η ανησυχία για τη μέλλουσα βασίλισσα της Ουαλίας είναι τεράστια και δη μετά την αποκάλυψη του δημοσιογράφου και βασιλικού εμπειρογνώμονα Marc Roche, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του, επικαλούμενος έγκυρη πηγή, ότι η Κέιτ Μίντλετον πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου.

«Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, όλα δείχνουν ότι έχει υποβληθεί σε υστερεκτομή και πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, εξήγησε ότι η προληπτική χημειοθεραπεία στην οποία υποβάλλεται η ίδια, μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο».

Η μορφή αυτού του είδους καρκίνου

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αποτελεί, διεθνώς, την τρίτη αιτία θανάτων από κακοήθη νόσο. Ο λόγος είναι ότι οι πολύποδες του εντέρου είναι πολύ συχνό φαινόμενο όσο αυξάνεται η ηλικία. Συγκεκριμένα, οι μισοί άνθρωποι θα έχουν κάποιο πολύποδα στην ηλικία των 70 ετών.

Αποτελεί την τρίτη συχνότερη κακοήθη νόσο τόσο στους άνδρες (μετά τον πνεύμονα και τον προστάτη) όσο και στις γυναίκες (πνεύμονας, μαστός). Η συνήθης ηλικία εμφάνισής του με εξαίρεση τις κληρονομικές μορφές είναι μετά το 50ο έτος.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου έχει καλή πρόγνωση αν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά και μπορεί να πετύχει πολύ υψηλά ποσοστά ίασης στα αρχικά στάδια. Το σημαντικότερο θεραπευτικό βήμα στην όλη θεραπεία είναι η ριζική και σωστή χειρουργική αντιμετώπιση.

Τα πρώιμα συμπτώματα

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, διαπίστωσε ότι τέσσερα συγκεκριμένα συμπτώματα, θα μπορούσαν να αποτελούν πρώιμα σημάδια καρκίνου του παχέος εντέρου.

Τα εν λόγω συμπτώματα είναι τα ακόλουθα:

  • Κοιλιακός πόνος
  • Συχνή και επίμονη διάρροια
  • Αιμορραγία από το ορθό (ή/και αίμα στα κόπρανα)
  • Σιδηροπενική αναιμία

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, τα παραπάνω συμπτώματα τείνουν να επηρεάζουν τους ασθενείς τουλάχιστον δύο χρόνια πριν διαγνωστούν με καρκίνο του παχέος εντέρου.

Πότε θα επιστρέψει στα καθήκοντά της η Κέιτ

Όσο για το πότε θα επιστρέψει στις υποχρεώσεις της, ο Marc Roche τόνισε: «Δεν θα είναι το Πάσχα, όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Αντιθέτως, γίνεται λόγος για τον Ιούνιο ή Ιούλιο, ίσως στις βασιλικές ιπποδρομίες στο Άσκοτ. Γνωρίζοντας την επιθυμία της να δείχνει πάντα στα καλύτερά της, θα επιστρέψει όταν θα έχει αναρρώσει πλήρως». Μάλιστα, ήταν κατηγορηματικός στο γεγονός ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα ανακοίνωση όσον αφορά την κατάσταση της υγείας της.

«Το Παλάτι είπε ψέματα, διότι είχε αποκλείσει την περίπτωση του καρκίνου»

Παράλληλα, όσον αφορά την ανακοίνωση του καρκίνου, ο Roche σημείωσε πως «κανείς δεν το περίμενε» αλλά και ότι «το Παλάτι του Κένσινγκτον είπε ψέματα, διότι είχε αποκλείσει την περίπτωση του καρκίνου. Κατά τη γνώμη μου, δεν θα έπρεπε να είχαν βιαστεί τόσο πολύ να διαψεύσουν τον καρκίνο. Για άλλη μια φορά, επρόκειτο για ένα επικοινωνιακό λάθος», τόνισε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button