ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Τι σουβενίρ αγοράζουν οι τουρίστες από το Ηράκλειο (vid)

H κίνηση είναι αυξημένη με τους επισκέπτες να αναζητούν να αγοράσουν αναμνηστικά για να πάρουν στις αποσκευές τους αντικείμενα που θα ζωντανεύουν μνήμες από τις διακοπές τους στο νησί

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες στην επιστροφή τους από Κρήτη μαζί με όμορφες εικόνες κουβαλούν στις αποσκευές τους και κάποιο σουβενίρ αγορασμένο από τις όμορφες αγορές του νησιού. Μαγνητάκια και κοσμήματα ή λάδι και σαπούνια ο στόχος είναι ένας: κάτι να τους θυμίζει Κρήτη και τις διακοπές τους στο νησί. Τα μπάτζετ διαφέρουν όπως διαφέρουν και οι προτιμήσεις αλλά όσο περιορισμένο και να είναι το μπάτζετ κανείς δε θα αφήσει το νησί και θα φύγει με άδεια χέρια.

Οι βόλτες στα τουριστικά καταστήματα είναι αναπόσπαστο μέρος των διακοπών όλων μας…Μια  αναγκαία παρένθεση για σουβενίρς και μικροδώρακια για το ταξίδι της επιστροφής…. Αντικείμενα συνήθως συμβολικά αλλά με έντονο άρωμα Κρήτης. 

Στα τουριστικά καταστήματα και του Ηρακλείου κυρίως τις καλοκαιρινές νύχτες η κίνηση είναι αυξημένη με τους επισκέπτες να αναζητούν να αγοράσουν αναμνηστικά για να πάρουν στις αποσκευές τους αντικείμενα που θα ζωντανεύουν μνήμες από τις διακοπές τους στο νησί. Μαγνητάκια , κοσμήματα ακόμη και ρούχα με έντονο το κρητικό στοιχείο είναι ανάμεσα στις κυριότερες επιλογές των τουριστών. Τοπία και παραλίες έχουν την τιμητική τους ….Όπως και ο Μινωικός πολιτισμός , με αναρίθμητους λάτρεις ανά τον κόσμο να αγοράζουν αγαλματίδια και φιγούρες εμπνευσμένα από την ιστορία και την Κρητική μυθολογία.

Με την κρητική γαστρονομία να σαγηνεύει όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που λειτουργούν πιο πρακτικά παίρνοντας  μαζί τους πίσω στην πατρίδα πραγματική γεύση από Κρήτη , αγοράζοντας τοπικά προϊόντα που δοκίμασαν και τους κέρδισαν. Όπως μικρές ή και μεγαλύτερες συσκευασίες με λάδι , μέλι , ρακί ή βότανα.

 Οι επιλογές απεριόριστες και για όλα τα βαλάντια. Το πόσο βαθιά θα βάλει ο κάθε τουρίστας το χέρι στην τσέπη για σουβενίρ  είναι  συνυφασμένο με τον γενικότερο προϋπολογισμό των διακοπών του. Κάποιοι λίγα ευρώ και κάποιοι άλλοι έως και 100 ευρώ όπως περιγράφουν στην κάμερα της Κρήτη ΤΒ.

 Αυτό που εμείς αντικρίζουμε καθημερινά και θεωρούμε δεδομένο,  για τα μάτια ενός επισκέπτη είναι ένας απόλυτα καινούριος κόσμος που τον καλεί να τον εξερευνήσει και να κρατήσει κάτι από αυτόν για την επιστροφή του στην δική του καθημερινότητα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button