Διεθνής επικαιρότητα

Η Ιαπωνία προτρέπει το Ιράν να επιδείξει αυτοσυγκράτηση

Η υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Γιόκο Καμικάουα, προέτρεψε την Τρίτη τον Ιρανό ομόλογό της να «επιδείξει αυτοσυγκράτηση» μετά την επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ, σε τηλεφωνική συνομιλία τους.

Η Καμικάουα είπε στον Χουσείν Αμίρ Αμπντουλαχιάν ότι «η Ιαπωνία ανησυχεί βαθιά για τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, οι οποίες επιδεινώνουν περαιτέρω την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή και καταδικάζει σθεναρά μια τέτοια κλιμάκωση», όπως αναφέρεται στη δήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι «η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι προς το συμφέρον της διεθνούς κοινότητας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, για να μην αναφέρουμε αυτό του Ιράν και του ιρανικού λαού», και προέτρεψε σθεναρά το Ιράν να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, δηλώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.

Ο Καμικάουα «επισήμανε επίσης τη σημασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και της ασφάλειας και κάλεσε το Ιράν να διασφαλίσει την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στα ύδατα της περιοχής», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button