Διεθνής επικαιρότητα

Η Toyota πρώτη στις πωλήσεις στην Ελλάδα- Ποιοι είναι οι τρείς κεντρικοί πυλώνες της επιτυχίας

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Μια εισαγωγική εταιρία για να πετύχει δεν αρκεί να έχει μόνο καλά αυτοκίνητα. Χρειάζεται να είναι καλή και σε άλλους τομείς που να υποστηρίζουν επαρκώς το βασικό τους προϊόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι τυχαίο που η Toyota Ελλάς κατέκτησε για ακόμη μία χρονιά την 1η θέση στις πωλήσεις της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου. Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της αδιάκοπης προσπάθειας να παρέχει αξεπέραστη ποιότητα και υπηρεσίες στους πελάτες της, ειδικά κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, στην οποία οι προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις παραγωγές παρέμειναν, ενώ στηρίχθηκε σε 3 κεντρικούς πυλώνες:

Κορυφαία σχέση Αξίας-Τιμής στο σύνολο της προϊοντικής γκάμας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Toyota, σε κάθε κατηγορία, αλλά και στο πλέγμα εξηλεκρισμένων τεχολογιών, προσφέρει την κορυφαία σχέση Αξίας-Τιμής, με σεβασμό στον πελάτη, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ποιότητα της καθημερινότητάς του.

Multi-Path Τεχνολογίες

Η Toyota επενδύει, πάνω από 3 δεκαετίες στις εξηλεκτρισμένες τεχνολογίες, χτίζοντας ένα πλέγμα, εκδημοκρατισμένων προτάσεων σε κάθε κατηγορία (HEV/ PHEV & αμιγώς ηλεκτρικά), ώστε ο κάθε μας πελάτης να είναι σε θέση να απολαμβάνει ασύγκριτα χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας, εξαιρετική οδηγική εμπειρία, αλλά και συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.

Care και Ethos:

Η Toyota διαθέτει ένα εκτεταμένο, πλήρως εξοπλισμένο και έμπειρο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων σε ολόκληρη την Ελλάδα, το οποίο είναι πλήρως προσανατολισμένο στις ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών. Οι Έμποροι Toyota εκπροσωπούν επάξια την αφοσίωση της εταιρείας με την παροχή αξεπέραστης εξυπηρέτησης πελατών και με επίκεντρο την προσωπική φροντίδα, αλλά και την ακριβή ανταπόκριση στις ανάγκες και τις προσδοκίες τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ, κ. Hermann Riedl τόνισε χαρακτηριστικά για την φετινή επιτυχία της μάρκας:

«Εκφράζω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη στην εκπληκτική ανταπόκριση των Ελλήνων καταναλωτών προς την Toyota. Οι επιλογές τους υπογραμμίζουν την εμπιστοσύνη στη μάρκα μας και την αφοσίωσή τους στην ποιότητα και την καινοτομία που προσφέρουμε. Στην Toyota, είμαστε περήφανοι που παραμένουμε στην κορυφή των προτιμήσεων τους και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτή τη σχέση με αμείωτο ζήλο.

Η εστίασή μας στη Multi-Path στρατηγική αντανακλά τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε προηγμένες τεχνολογίες και προϊόντα που ικανοποιούν και προκαλούν τις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των πελατών μας.    Παράλληλα, η δυναμική μας είσοδος στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων είναι μια σαφής ένδειξη της προσήλωσής μας στην αειφόρο κινητικότητα και την τεχνολογική πρωτοπορία».

Ο κ. Hermann Riedl αναφέρθηκε και στο Customer Experience:

«Η ενίσχυση του τομέα Customer Experience της εταιρείας μας είναι καθοριστική για εμάς, καθώς θεωρούμε ότι η εξαιρετική εμπειρία του πελάτη δεν είναι απλώς μια προσφερόμενη υπηρεσία, αλλά ένας σταθερός στόχος που διαρκώς επιδιώκουμε να εκπληρώνουμε, αλλά και οφείλουμε να τον ξεπερνάμε».

Απευθυνόμενος προς τους πελάτες της εταιρίας τόνισε ότι σ’ αυτή την εποχή των πρωτοφανών προκλήσεων, η εμπιστοσύνη και η προτίμηση που δείχνουν στην Toyota είναι η καλύτερη ανταμοιβή.

Ο πρόεδρος της Toyota Ελλάς τέλος είπε:

«Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο εξυπηρέτησης και αριστείας, φροντίζοντας πάντα τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας. Ευχαριστούμε για τη συνεχή σας υποστήριξη και είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον που θα δημιουργήσουμε μαζί»

Οι αριθμοί και τα ποσοστά πωλήσεων μιλούν από μόνα τους, αφού παρακάτω αναφέρονται τα μερίδια αγοράς της Toyota για το 2023

Μέσα απ’ όλα αυτά τα δεδομένα η Toyota κατέκτησε “Triple Crown” για μια ακόμα φορά, επιτυγχάνοντας, ταυτόχρονα, την 1η θέση σε επιβατικά, φορτηγά και στο σύνολο πωλήσεων της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου.

Οι όγκοι πωλήσεων του 2023 προσέγγισαν επίπεδα πριν από το 2010, με το μερίδιο αγοράς στα Επιβατικά Λιανικής να αυξάνεται από 12,3% το 2010 σε 18,7% το 2023, παρά τις προαναφερόμενες προκλήσεις που βίωσε η αγορά αυτοκινήτου πέρσι στην χώρα μας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button