ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Γιατροί Ηρακλείου: «Όχι στην υποβάθμιση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηρακλείου για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου απευθύνει κάλεσμα στην κινητοποίηση για την στήριξη του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, στις 20 Οκτωβρίου στην πλατεία Ελευθερίας και ώρα 19:00.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί αναφέρουν τα εξής:

«Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου (ΕΓΕΣΥΝΗ), ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα μαζικών φορέων και σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων του Ηρακλείου, στηρίζει το συλλαλητήριο για τη «σωτηρία» του Βενιζελείου την Παρασκευή 20 Οκτώβρη στις 7μμ στην πλατεία Ελευθερίας. Καλούμε τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών της ΠΦΥ του Ηρακλείου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 18 Οκτώβρη και της Παρασκευής 20 Οκτώβρη ενάντια στην κατάρρευση του Βενιζελείου.

Σοβαρή υποστελέχωση, εξουθενωτικές συνθήκες δουλειάς, απανωτές παραιτήσεις, τμήματα στα πρόθυρα αναστολής της λειτουργίας τους, κλειστά τακτικά χειρουργεία. Μπαλώματα με μετακινήσεις και προσλήψεις ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι, «λύσεις» προσαρμοσμένες στους ελλιπέστατους κρατικούς προϋπολογισμούς Ασθενείς αποκλεισμένοι από δωρεάν περίθαλψη αναγκάζονται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Διεκδικούμε την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και την άμεση πλήρη στελέχωση του Βενιζελείου με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, ώστε να μπορεί να παρέχει σύγχρονες ποιοτικές δωρεάν υπηρεσίες σε όλο το λαό».

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button