Διεθνής επικαιρότητα

Σε εξέλιξη νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού στο νότιο Πήλιο από σκάφη του Λιμενικού

Οι απεγκλωβισμοί δεκάδων κατοίκων και τουριστών διά θαλάσσης συνεχίζονται στο νότιο Πήλιο καθώς είναι αδύνατη η πρόσβαση από το οδικό δίκτυο. 

Συγκεκριμένα πέραν της επιχείρησης απεγκλωβισμού από το Μικρό και τον Πλατανιά, γίνονται προσπάθειες με μεγάλα και μικρότερα σκάφη του Λιμενικού Σώματος να βοηθηθεί κόσμος που είναι εγκλωβισμένος στη Μηλίνα και τα Κουκουλέικα.

Ήδη στην περιοχή της Μηλίνας έχει προσεγγίσει το μεγάλο σκάφος ΛΣ 615 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και παραλαμβάνει 30 ανθρώπους που προσπαθούν να απομακρυνθούν από το παραθαλάσσιο θέρετρο και να τους μεταφέρει στον Βόλο.

Στην περιοχή βρίσκεται και το σκάφος ΛΣ 1027 που συνδράμει στον απεγκλωβισμό και στην απομάκρυνση τουριστών από τον οικισμό Κουκουλέικα που και αυτοί επιθυμούν να φύγουν από την αποκλεισμένη περιοχή.

Επίσης, μεταξύ Πλατανιά, Μικρού και Τρικερίου άλλο σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το ΛΣ 1219, κινείται παράκτια και περισυλλέγει ανθρώπους που προσπαθούν να απομακρυνθούν από τις κατεστραμμένες από τη θεομηνία περιοχές.

Όλα τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος αναμένεται μόλις ολοκληρώσουν τις αποστολές τους, που συντονίζονται από την Κεντρική Λιμενάρχη Βόλου Βασιλική Κωνσταντά και αφού απεγκλωβίσουν τον κόσμο από τις ακτές του Πηλίου, θα καταπλεύσουν στο λιμάνι του Βόλου αργά το βράδυ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button