ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ηράκλειο: «Ξεπαγώνει» η διάθεση οικογενειακών τάφων με τιμές στα ύψη στο κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου (vid)

Ηράκλειο

Ηράκλειο: «Ξεπαγώνει» η διάθεση οικογενειακών τάφων με τιμές στα ύψη στο κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου (vid)

Το υψηλό κόστος για την αγορά των οικογενειακών τάφων προσδιορίστηκε από Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, όπως δήλωσε ο Μανόλης Βασιλάκης, ο οποίος παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά τους

  • Από 9 έως και 27 χιλιάδες ευρώ ο… τάφος
  • Επιτροπή εμπειρογνωμόνων προσδιόρισε το υψηλό κόστος
  • Τελευταίες «κατοικίες… κομψοτέχνημα» με γλυπτά και αγάλματα
  • Χωρίς υπάλληλο πλέον το κοιμητήριο

Ανοίγει προσεχώς από τον Δήμο Ηρακλείου η διαδικασία της επαναδιάθεσης των οικογενειακών τάφων στο κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου, στους οποίους δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση, με τις τιμές να είναι «φωτιά» καθώς κυμαίνονται από 9.000 έως 27.000 ευρώ!

Το υψηλό κόστος για την αγορά των οικογενειακών τάφων προσδιορίστηκε από Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, όπως δήλωσε στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Δημοτικής Περιουσίας, Μανόλης Βασιλάκης, ο οποίος παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά τους.

Πρόκειται για τάφους που περιήλθαν στην κυριότητα του Δήμου Ηρακλείου καθώς έχουν εκλείψει οι συγγενείς των αρχικών δικαιούχων.

Σύμφωνα με τον εφημέριο του ναού, ένα ποσοστό 12% των τάφων δεν έχει διάδοχη κατάσταση, ενώ σε ότι αφορά το κόστος αυτό προκύπτει από τη γενικότερη διακόσμηση του τάφου, τα αγάλματα και όχι μόνο.

Το κοιμητήριο κατασκευάστηκε το 1890. Σήμερα σε αυτό λειτουργούν 670 τάφοι, μεταξύ των οποίων πολλών σημαντικών για τον τόπο μας προσωπικοτήτων. Στο νεκροταφείο βρίσκονται το κοιμητήριο των 18 Άγγλων, ο τάφος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου Ψαλιδάκη, τάφοι δημάρχων του Ηρακλείου, πολιτικών, αντιστασιακών, λογοτεχνών και επιφανών Ηρακλειωτών.

 Ο χώρος κοσμείται από γλυπτά και αγάλματα ιδιαίτερης αξίας και ομορφιάς. «Αγκάθι» ωστόσο αποτελεί η έλλειψη καθαριότητας ενώ πριν λίγες ημέρες αποχώρησε ο ένας και μοναδικός υπάλληλος.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button