Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς, η Νάνσυ Χέβα

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, το απόγευμα της Τρίτης το σώμα κλήθηκε να εκλέξει το προεδρείο και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής.

Από τη σχετική διαδικασία πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε ομόφωνα η Νάνσυ Χέβα, από την πλειοψηφία, αντιπρόεδρος, ομόφωνα, ο Αλέκος Μητάς από τη μείζονα μειοψηφία και γραμματέας ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιώργος Κοτρόγιαννος.

Εντύπωση προκάλεσε ότι για πρώτη φορά η Λαϊκή Συσπείρωση αποφάσισε να συμμετέχει στο προεδρείο. Γεγονός που προσπάθησε να αιτιολογήσει η επικεφαλής της παράταξης Λαμπρινή Γερονικολού, καθώς στις ψηφοφορίες για πρόεδρο και αντιπρόεδρο οι τρεις σύμβουλοι της παράταξης είχαν δηλώσει παρών.

Μετά την εκλογή της η νέα πρόεδρος Νάνσυ Χέβα δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργεί υπέρ του συνόλου του Δ.Σ σημειώνοντας ότι οι τοποθετήσεις των συμβούλων θα πρέπει να διέπονται από νηφαλιότητα, χωρίς πολιτικές αντιπαραθέσεις και προσωπικές φιλοδοξίες.

Με το νέο προεδρείο, ακολούθησε η διαδικασία για την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Δημοτικής Επιτροπής. Τακτικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής,  η οποία θα ασκεί της αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθώς και της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία καταργείται, εκλέχθηκαν:

Αγνιάδης Παναγιώτης, Καλλιαντάσης Χρήστος, Παπαβασιλείου Αικατερίνη και Τουμαράς Βασίλειος, από τη δημοτική αρχή και

Ταγκαλέγκας Ιωάννης και Μίχας Δημήτριος, από τη μείζονα μειοψηφία.

Η Δ.Ε είναι επταμελής με το Δήμαρχο Δημήτρη Καραμάνη, στη θέση του προέδρου.

Στις εργασίες της Δ.Ε θα συμμετέχει και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Πέτρος Αρκουμάνης, χωρίς δικαίωμα ψήφου, όπως προβλέπει το σχετικό άρθρο που επικαλέστηκε η Λαμπρινή Γερονικολού, στην πρόταση της.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button