Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Λυπηρό, οι Ουκρανοί είναι όμηροι των Αγγλοσάξονων»

Την άποψη πως η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε μια φτωχή και άπορη γη μετά το πραξικόπημα του Μαίνταν εξέφρασε με νέα τοποθέτηση που έκανε η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Το σχόλιο το έκανε με αφορμή την δέκατη επέτειο από την έναρξη των διαδηλώσεων του Ουκρανικού Euromaidan.

«Οι Ουκρανοί που βγήκαν για τις διαδηλώσεις του Μαϊντάν πριν από 10 χρόνια δύσκολα θα μπορούσαν να φανταστούν τι τραγικές συνέπειες θα είχε για αυτούς. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο αδελφός μας ουκρανικός λαός, έχοντας κρατηθεί όμηρος από τους Αγγλοσάξονες και το καθεστώς του Κιέβου που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, αναγκάζεται να ζει υπό τυραννία, στην πραγματικότητα, σε μια αποικία, εξ ολοκλήρου εξαρτώμενη από εξωτερικές δωρεές».

«Αλλά αυτό είναι το τίμημα της λεγόμενης «ευρωπαϊκής επιλογής», η οποία συγκάλυψε τα εν ψυχρώ σχέδια της Δύσης να μετατρέψει την Ουκρανία σε ένα ρωσοφοβικό επιθετικό εθνικιστικό κράτος, για να τη χρησιμοποιήσει ως εργαλείο στον υπαρξιακό αγώνα με τη Ρωσία».

«Τον Νοέμβριο του 2013, η Δύση και η ριζοσπαστική νεοναζιστική ουκρανική αντιπολίτευση διακινδύνευσαν όλα για να αλλάξουν τελικά τη διαφοροποιημένη πολιτική πορεία της Ουκρανίας, για να ενσωματώσουν την οικονομία της, μαζί με την πολιτική της, στο δυτικό νεοαποικιακό σύστημα συντεταγμένων», τόνισε η Ζαχάροβα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button