Διεθνής επικαιρότητα

Θρίλερ με την τύχη του νούμερο 3 της Χαμάς – Ούτε οι Ισραηλινοί ξέρουν αν είναι νεκρός ή ζωντανός

Πυκνό μυστήριο καλύπτει την τύχη του Μαργουάν Ισά του νούμερο τρία στην ηγεσία της Χαμάς ο οποίος κρυβόταν σε τούνελ στην κεντρική Γάζα το οποίο βομβαρδίστηκε από τους Ισραηλινούς.  

Πληροφορίες θέλουν τον Ισά να έχει σκοτωθεί από τον βομβαρισμό στη Νουσειράτ.

Ωστόσο παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν στη σαουδαραβική εφημερίδα Asharq Al-Awsat, την οποία επικαλείται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ότι ο Ισά, αναπληρωτής διοικητής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς «τραυματίστηκε, αλλά η τύχη του είναι ασαφής».

Είναι προφανώς η πρώτη φορά που «ενημερωμένες πηγές» με έδρα τη Γάζα παραδέχονται ότι ο Ισά βρισκόταν στην τοποθεσία, αναφέρει, με τη σειρά του το Κανάλι 12.

Ο Ίσα υπηρετεί ως αναπληρωτής του Μοχάμεντ Ντείφ, του επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Ιζεντίν αλ Κασάμ. Μαζί με τον ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ, πιστεύεται ότι σχεδίασαν τη σφαγή της ομάδας στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ που πυροδότησε τον πόλεμο.

Αξιωματούχοι ασφαλείας φέρονται να δήλωσαν στους υπουργούς κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας την Παρασκευή (15/3) ότι όλα δείχνουν ότι ο Ισά σκοτώθηκε στο χτύπημα. Ωστόσο, ο στρατός προειδοποίησε ότι το θέμα δεν έχει ακόμη επαληθευτεί πλήρως, ενώ η Χαμάς απέφυγε ακόμη να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι ο Ισά είναι νεκρός.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button