Διεθνής επικαιρότητα

Εορτασμοί για την 83η επέτειο από τη Μάχη των Οχυρών

Η 83η επέτειος από τη Μάχη των Οχυρών, η οποία διεξήχθη από τις 6 έως τις 9 Απριλίου του 1941, εορτάστηκε την Κυριακή 7 Απριλίου, στα οχυρά «Λίσσε», «Ρούπελ», «Νυμφαίας», «Οχυρό» (Ιστίμπεη) και «Εχίνος».

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των αξιωματικών και οπλιτών του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι αμύνθηκαν και υπερασπίστηκαν τα Oχυρά, τον Απρίλιο του 1941.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την τελετή στο οχυρό «Ρούπελ», τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του κόμματος «Νίκη» Δημήτριος Νατσιός, ο βουλευτής  Σερρών Κωνσταντίνος Μπούμπας, ο δήμαρχος Σιντικής Γεώργιος Τάτσιος, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού «Μέγας Αλέξανδρος» αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης, ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εν ενεργεία αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν αποστρατεία αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

Στην τελετή στο οχυρό «Νυμφαίας», παρέστησαν βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμωνας, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού «Θράκη» αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, o σοφολογιότατος Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Δρ. Χαλήλ Τζιχάτ, εν ενεργεία αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν αποστρατεία αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button