ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ο Θεός των σεισμών θα ξυπνήσει – «Βόμβα» από το σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο

«Βόμβα» από τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο για το ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού – «Η σεισμική άπνοια δεν θα διαρκέσει πολύ»

Σε μία αινιγματική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, προχώρησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, στην οποία στέκεται την σεισμική άπνοια που επικρατεί στην χώρα.

«Ο γίγαντας Εγκέλαδος επιμένει στη σεισμική άπνοια. Τι να σκαρώνει;» γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Παπαδόπουλος και προσθέτει: «Υ.Γ. Αν και ο Θεός των σεισμών στην αρχαιότητα ήταν ο Ποσειδώνας, ο μέγας και κραταιός κοσμοσείστης (Όμηρος)».

Την ανάρτησή αυτή σχολίασε στο enikos.gr o κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος εξήγησε: «Για περισσότερα από δύο χρόνια δεν έχει γίνει ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ και άνω στην Ελλάδα. Την στιγμή που στη χώρα μας κατά μέσο όρο γίνεται τουλάχιστον ένας σεισμός μεγέθους τουλάχιστον 6 Ρίχτερ σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του τελευταίου αιώνα.

Και στη συνέχεια ο ίδιος προσθέτει: «Επεξηγηματικά, την διετία 2019-2021 έγιναν 6 μεγάλοι σεισμοί στην χώρα, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Σάμου το 2020 με Ρίχτερ. Μάλιστα, εκείνη τη διετία απελευθερώθηκε μεγάλο ποσό σεισμικής ενέργειας.

Επομένως, όταν έχουμε υπέρβαση των δύο ετών έρχεται το φαινόμενο που ονομάζω «σεισμική άπνοια». Έτσι, στην διετία που διανύουμε υπάρχει αυτή η «άπνοια», επειδή στην προηγούμενη το φαινόμενο γνώρισε έξαρση. Ωστόσο, αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ και αναμένεται να έχουμε ισχυρούς σεισμούς στη χώρα», διευκρινίζει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button