ΑττικήΤοπικές Είδησης

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής Ι. Μυλωνάκη

Γ. Πατούλης: « Η Περιφέρεια έχει χρηματοδοτήσει εμβληματικά έργα στο Δήμο Αγ. Παρασκευής. Είμαι βέβαιος ότι με τη συμβολή και του νέου Δημάρχου θα γίνουν ακόμα περισσότερα με στόχο την ανάπτυξη της πόλης»

Το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής Ι. Μυλωνάκη, υποδέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Αττικής, παρουσία  και του Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλου.

Ο κ. Πατούλης ευχήθηκε στο νέο Δήμαρχο μία καλή και δημιουργική θητεία και τον ενημέρωσε σχετικά με τη σειρά πολύ σημαντικών έργων που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στο Δήμο Αγ. Παρασκευής με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

«Χρηματοδοτήσαμε στην πόλη υποδομές και αναπτυξιακές δράσεις με προϋπολογισμό που ξεπέρασε τα 35,8 εκ. ευρώ, ενώ δόθηκαν άλλα 14,6 εκ. ευρώ μέσω Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. για έργα αποχέτευσης» επισήμανε ο Περιφερειάρχης και διατύπωσε την πεποίθηση πως και ο νέος Δήμαρχος θα συμβάλλει, ώστε να γίνουν στην πόλη και άλλα σημαντικά έργα που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες, με στόχο η Αγ. Παρασκευή να είναι μία πόλη σύγχρονη και λειτουργική για τους κατοίκους της.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση της ανέγερση του νέου δημαρχείου με ίδιους πόρους  της Περιφέρειας ύψους περίπου 21 εκ. ευρώ, επισημαίνοντας πως υπήρξαν εμπόδια και προσκόμματα στα οποία η Περιφέρεια έδωσε λύση προκειμένου να προχωρήσει χωρίς προβλήματα, αυτό το εμβληματικό έργο, ενώ διαμήνυσε στον κ. Μυλωνάκη πως έχει υπογραμμίσει σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας την μεγάλη σημασία διασφάλισης της ομαλής ροής χρηματοδότησης του έργου.

Παράλληλα εστίασε στην κατασκευή του διώροφου παιδικού σταθμού καθώς και του νηπιαγωγείου της πόλης,  στις ενεργειακές αναβαθμίσεις που έγιναν σε 4 σχολεία, στο έργο όμβριων που βρίσκεται στην περιοχή των σχολείων και το οποίο εγγυάται την ασφάλεια των παιδιών και της ευρύτερης περιοχής, στο δημοτικό κολυμβητήριο που ήταν όραμα δεκαετιών και  μπήκε στις ράγες αλλά και σε έργα που αφορούν στο περιβάλλον, καθώς και στην εξασφάλιση εξοπλισμού για τη συλλογή βιοαποβλήτων.

Από την πλευρά του ο κ. Μυλωνάκης τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση, επισημαίνοντας  πως έγιναν σημαντικά έργα στην πόλη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και πρόσθεσε πως στους στόχους του είναι αφενός να ολοκληρωθούν όσα σημαντικά έργα είναι σε εξέλιξη με γρήγορους ρυθμούς και αφετέρου να δρομολογηθούν και άλλες υποδομές με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο που θα συμβάλλουν και στην άνθιση της τοπικής οικονομίας.

photo-ag.-paraskevi-2-1000x718

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button