ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αναγκαία η επίσπευση της διαδικασίας για τις άδειες φωτοβολταϊκών στην Κρήτη, λέει το υπουργείο Περιβάλλοντος

ακρόαση άρθρου

Αναγκαία η επίσπευση της διαδικασίας για τις άδειες φωτοβολταϊκών στην Κρήτη, λέει το υπουργείο Περιβάλλοντος

Στη Βουλή ο πολυσυζητημένος διαγωνισμός για άδειες φωτοβολταϊκών μέσω επερώτησης του Φραγκίσκου Παρασύρη

Τον πολυσυζητημένο διαγωνισμό του Οκτωβρίου του 2022 για την απόκτηση αδειών για την κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο έφερε στη Βουλή για ακόμη μια φορά ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης.

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση του υπεύθυνου του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Παρασύρη, η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι προχωράει η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων που έχουν κατατεθεί, σημειώνοντας ότι «έχει ζητηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ η επίσπευση της διαδικασίας, προκειμένου να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες η χορήγηση των αδειών σύνδεσης». Παράλληλα εμφανίστηκε θετική – εφόσον υπάρχει η τεχνική δυνατότητα εκ μέρους του Διαχειριστή – να εξετάσει το υπουργείο το ενδεχόμενο να προχωρήσουν περισσότερα μικρά έργα ΑΠΕ προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις στο νησί να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος.

Η κ. Σδούκου αναφέρθηκε και στα προβλήματα που διαπιστώθηκαν κατά την εξέλιξη του διαγωνισμού του Οκτώβρη του 2022.

Όπως τόνισε η υφυπουργός, έχουν κατατεθεί 374 ενστάσεις για την πληρότητα των φακέλων, εκ των οποίων έχουν ήδη εξεταστεί οι 120, με την ίδια να έχει ζητήσει από τον ΔΕΔΔΗΕ την επίσπευση της διαδικασίας, προκειμένου να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες η χορήγηση των αδειών σύνδεσης.

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης κατά τη δευτερολογία του σημείωσε ότι οι φάκελοι που έχουν πληρότητα δεν απέχουν πολύ από τα MW που έχουν δοθεί, τονίζοντας πως θα μπορούσε το υπουργείο να δώσει επιπλέον ενεργειακό χώρο έτσι ώστε να μπορέσουν να συνδεθούν όσοι έχουν πλήρη φάκελο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button