ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ηράκλειο: Εκδικάστηκε η αγωγή της οικογένειας Μητρέλου που σκοτώθηκε από πεύκο – Τι ζητά από το Δήμο

Παρουσίας σύσσωμης της οικογένειας του αδικοχαμένου Παναγιώτη Μητρέλου, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του με φρικτό τρόπο, μετά από πτώση πεύκου, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, τον Αύγουστο του 2022, συζητήθηκε σήμερα Πέμπτη 14/3 η αγωγή αποζημίωσης που έχουν καταθέσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη οι οικείοι του

Η αγωγή αποζημίωσης εκδικάστηκε από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου και η έκδοση της απόφασης αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Μητρέλου αξιώνει από το Δήμο Ηρακλείου την καταβολή συνολικά 1.130.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν τα μέλη της. 

Όπως είχε γράψει πριν από μερικούς μήνες το neakriti.gr, ζητείται από τα αστικά δικαστήρια η υποχρέωση καταβολής χρηματικών ποσών σε συνολικά 10 συγγενείς του εκλιπόντος, μεταξύ των οποίων η σύζυγός του και οι τρεις γιοι του (ο ένας εκ των οποίων ανήλικος).

Όπως δήλωσε στο neakriti.gr ο συνήγορος της οικογένειας Μητρέλου, Βαγγέλης Στρατουδάκης, «όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η οικογένεια αποζητά -πέρα από την απόδοση των ευθυνών στους υπαίτιους για το τραγικό συμβάν- και τη χρηματική ικανοποίηση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικονομικές δυσχέρειες που έχουν προκύψει από τον θάνατο του Παναγιώτη Μητρέλου μέχρι σήμερα».

«Ο ίδιος ήταν ένας εργατικός άνθρωπος – νοικοκύρης και είχε ρυθμίσει όλες τις οικογενειακές και οικονομικές υποχρεώσεις του, οι οποίες, ωστόσο, μετά τον θάνατό του, πήραν μια δυσάρεστη τροχιά» συμπλήρωσε ο κ. Στρατουδάκης που τόνισε κλείνοντας ότι «είμαστε σε όλοι σε αναμονή μιας δίκαιης απόφασης από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου». 

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου έδωσε σήμερα Πέμπτη το «παρών» σύσσωμη η οικογένειά του αείμνηστου Μητρέλου. Μεταξύ αυτών, η σύζυγός του, ο ηλικιωμένος πατέρας του, τα αδέρφια του, η πεθερά του, αλλά και τα δύο από τα τρία παιδιά του (σ.σ. το πιο μικρό σε ηλικία ήταν στο σχολείο). 

Μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV και την εκπομπή “Κρήτη Σήμερα”, ο δικηγόρος της οικογένειας Μητρέλου αποκάλυψε ότι η χήρα του 51χρονου αναγκάστηκε να πουλήσει το πατρικό της σπίτι προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικονομικές δυσχέρειες που έχουν προκύψει για την οικογένειά της.

Αναφορά έγινε και στο ότι -όπως είχε γράψει πέρυσι η “Νέα Κρήτη”- μέσα στο 2023, η σύζυγος του άτυχου Μητρέλου είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορικά με την απόδοση ποινικών ευθυνών για τον τραγικό χαμό του 51χρονου, η υπόθεση δεν έχει φτάσει ακόμη στα δικαστήρια.  

Η μοιραία 18η Αυγούστου 

Το απόγευμα της 18ης Αυγούστου του 2022 έλαβε χώρα μια αδιανόητη τραγωδία σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες οδικές αρτηρίες της πόλης του Ηρακλείου: Ο 51χρονος Παναγιώτης Μητρέλος -πατέρας τριών παιδιών- βρήκε ακαριαίο θάνατο, όταν καταπλακώθηκε από πεύκο, την ώρα που είχε σταματήσει με το μηχανάκι του σε φανάρι, περιμένοντας να ανάψει το “πράσινο”!

Το απίστευτο συμβάν σημειώθηκε μπροστά σε δεκάδες περαστικούς (πεζούς και οδηγούς), οι οποίοι αδυνατούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν με τα ίδια τους τα μάτια… 

Ο άτυχος 51χρονος, που κινείτο με το δίκυκλό του επί της Δημοκρατίας (με κατεύθυνση από Άγιο Κωνσταντίνο προς κέντρο), σταμάτησε στο φανάρι που υπάρχει για τους οδηγούς που θέλουν να στρίψουν αριστερά, διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα της Δημοκρατίας, για να εισέλθουν στην οδό Καποδιστρίου.

Το τεράστιο πεύκο που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο (στα αριστερά του άτυχου άνδρα) έπεσε στο οδόστρωμα, “καταπλακώνοντας” τον 51χρονο, ο οποίος ξεψύχησε ακαριαία.

Στο σημείο της τραγωδίας επικράτησαν σκηνές αλλοφροσύνης: Κάποιοι από τους περαστικούς έσπευσαν να δουν τι είχε συμβεί με τον 51χρονο, κάποιοι άλλοι έβαλαν τρομαγμένοι τις φωνές, ενώ κάποιοι έμειναν “παγωμένοι”, κάνοντας τον σταυρό τους…

Όσο περνούσαν τα λεπτά και ο κόσμος προσπαθούσε να βάλει σε μια λογική σειρά τα όσα είχαν συμβεί, διαπίστωνε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος…
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button