Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Ευγενία Παπαναστασίου: Από τους κοινωνικούς αγώνες στον συνδυασμό του Γιάννη Εριφυλλίδη

Η Ευγενία Παπαναστασίου κατέρχεται για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος για τον Δήμο Καβάλας με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά», Γιάννη Εριφυλλίδη.

«Πιστεύουμε ότι η μακρά, συνεπής και ανιδιοτελής συμμετοχή στα κοινά, που αφενός την έχει αναδείξει σε σύμβολο ενεργού, μαχόμενου πολίτη και δικηγόρου και αφετέρου καθιστά την απόφασή της για ενεργό συμμετοχή με τον συνδυασμό μας για πρώτη φορά σε εκλογές, είτε τοπικής αυτοδιοίκησης είτε εθνικές, ιδιαίτερα τιμητική για εμάς, οι νομικές σπουδές και οι γνώσεις της, η επιτυχημένη επαγγελματική πορεία ως δικηγόρος Καβάλας, η μακρά προσφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, η πολυσχιδής προσωπικότητα, η ιδιαίτερη ευαισθησία, η ειλικρινής αγάπη για τον συνάνθρωπο, η καθαρή πολιτική σκέψη, το ανεξάρτητο πνεύμα και η μεγάλη αγάπη της για τον τόπο μας καθιστούν την Ευγενία Παπαναστασίου πολύτιμη συνεργάτιδα για την υλοποίηση του προγράμματός μας σε όλους τους τομείς αρμοδιότητας του Δήμου Καβάλας και την τήρηση όλων των δεσμεύσεών μας για μια νέα αρχή για την πόλη μας. Ευγενία, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας», αναφέρει ο Γιάννης Εριφυλλίδης στο μήνυμά του.

H Ευγενία συστήνεται με τα δικά της λόγια

«Ονομάζομαι Ευγενία Παπαναστασίου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καβάλα. Κατάγομαι από οικογένεια δημοδιδασκάλων. Είμαι μητέρα ενός παλικαριού, πτυχιούχου Κοινωνικών Επιστημών Τμήματος Ψυχολογίας και ήδη τελειόφοιτου μεταπτυχιακού φοιτητή.

Έχω αποφοιτήσει από το Τμήμα της Νομικής του Α.Π.Θ. και ασκώ το δικηγορικό λειτούργημα επί 35 έτη σε ιδιόκτητο γραφείο στην Καβάλα.

Παρακολούθησα στο άλλοτε  υπάρχον Ε.Λ.Κ.Ε.Π.Α. Καβάλας σεμινάρια για «Μάρκετινγκ», «Πληροφορική και  γλώσσες προγραμματισμού» και «Διαφήμιση-Δημόσιες  Σχέσεις». Παρακολούθησα στο Β΄ περιφερειακό τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας τμήμα “Management-Marketing”.

Διετέλεσα αιρετό μέλος του Δ.Σ. Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Καβάλας ως το έτος 1999, οπότε και καταργήθηκε. Ήμουν ιδρυτικό μέλος του Λ.Ε.Α.Δ.Κ. (Λογαριασμός Ενίσχυσης Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Καβάλας). Διετέλεσα αιρετό μέλος του Δ.Σ. σε θέση Αντιπροέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου  Δημοτικού Σχολείου Καβάλας για 3 έτη, αιρετό μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Καβάλας και αιρετό μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, ενώ όλα αυτά τα έτη διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων Καβάλας. Διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας από το 1999 έως το 2004.

Από το 1999 ασχολήθηκα ενεργά συνδικαλιστικά με τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας και από το 2002 μέχρι το 2016 ήμουν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, εκλεγόμενη συνεχώς σε πέντε αρχαιρεσίες του Δ.Σ.Κ. ως αιρετό μέλος, τη δε τριετία 2011-2013 διετέλεσα Γενική Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου  Καβάλας. Μέχρι σήμερα είμαι η μακροβιότερη γυναίκα δικηγόρος Καβάλας που εκλεγόμουν στο Δ.Σ. του Δ.Σ.Κ. και ευχαριστώ κι από εδώ τους συναδέλφους που με προτιμούσαν. Από το 2019 και μετά δεν πήρα μέρος στις αρχαιρεσίες του Δ.Σ.Κ, θεωρώντας ότι νεώτεροι συνάδελφοι πρέπει να δοκιμάζονται και να μετέχουν σε αυτές τις διαδικασίες μιας και η δικηγορία είναι βαλλόμενη συνεχώς και οι νέοι επιβάλλεται να ασχοληθούν επίσης ενεργά και συνδικαλιστικά και όχι μόνο επαγγελματικά με τα του λειτουργήματός τους, πάντα με την εμπειρία ημών των παλαιών και τη συμπαράστασή μας.

Με τους συναδέλφους μου Ηλία Μπαχάρη και Φάνη Γκερλεκτσή καταθέσαμε αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων με δικά μας έξοδα (παράβολα κ.λ.π.) στο Πρωτοδικείο Καβάλας για τη διάσωση των Σιλό των Μύλων Νικολεττόπουλου, ως νεωτέρων μνημείων της ιστορίας της πόλης μας, που δυστυχώς λόγω  του κινδύνου της πάκτωσης βραδιάτικα τόνων εκρηκτικών δεν είχαν την τύχη να διασωθούν. Διετέλεσα μέλος της Πρωτοβουλίας για τη διάσωση των Λουτρών Ελευθερών που δυστυχώς η αδιαφορία της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδ.-Θρακης και των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου έχουν αφήσει στο έλεος ένα διαμάντι της περιοχής του νομού μας. Με ομάδα πολιτών περεμβήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και πετύχαμε την αλλαγή της μελέτης για τη φωταγώγηση στις Καμάρες με προβολείς επί των τοίχων τους αλλά με φωταγώγηση από το έδαφος, για το μη τραυματισμό του σήματος κατατεθέντος της πόλης.

Διετέλεσα τακτικό μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Αποφυλακιζομένων Καβάλας από το 2005 έως το 2015 και διετέλεσα για δύο θητείες Γραμματέας του Δ.Σ. Είμαι εγγεγραμμένη στον κατάλογο πραγματογνωμόνων που τηρείται στο Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Καβάλας  ως διερμηνεύς-μεταφράστρια για τη γερμανική γλώσσα. Ήμουν μέλος της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)  μέχρι το 2011 και από το 2011 μέχρι σήμερα είμαι μέλος της  Ένωσης Νομικών Μεταναστευτικού Δικαίου “IMMIGRATIO”. Με την ιδιότητα αυτή διετέλεσα Εισηγήτρια σε ενημερωτικές εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας, του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, της Δημοτικής Συμπαράταξης Πολιτών, σε θέματα Μεταναστευτικού Δικαίου, τροποποιήσεων του Δικαίου Αλλοδαπών, τις ρυθμίσεις θεμάτων Ιθαγένειας και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Από το  2012 που ιδρύθηκε και μέχρι το 2015 διετέλεσα μέλος της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Καβάλας συμμετέχοντας σε διοργανώσεις εκδηλώσεων και φεστιβάλ με αντιρατσιστικό περιεχόμενο. Διετέλεσα μέλος της Πρωτοβουλίας για τη μετεγκατάσταση των Μεταναστών και Προσφύγων από τα νταμάρια του Εσκί Καπού στα στρατόπεδα Ασημακοπούλου.

Διετέλεσα τακτικό μέλος της Επιτροπής Δημοσίων Κτημάτων για τη χρονική περίοδο 2014-2016 και  αναπληρωματικό για την περίοδο 2016-2018. Διετέλεσα Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων το 2011. Είμαι κάτοχος από το 1998 πιστοποιητικού Μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών από την Ιατρική Εταιρεία Καβάλας. Έχω παρακολουθήσει επί 3 έτη σεμινάρια στο «Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών» σε τμήματα ψυχολογίας, τέχνης της διαπραγμάτευσης και αυτογνωσίας. Είμαι μέλος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Καβάλας ως 31-12-2023. Είμαι μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Καβάλας ως 31-12-2023. Με κάποιες από τις παραπάνω ιδιότητές μου έχω παραστεί σε Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Καβάλας για παρεμβάσεις επί των θητειών τεσσάρων (4) διαφορετικών Δημάρχων.

Δεν υπέβαλα ποτέ ως σήμερα υποψηφιότητα για κάποια θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση  -αν και μου προτάθηκε από 2 διαφορετικούς υποψηφίους Δημάρχους: το 2019 από τον ένα για σύμβουλος και το 2023 για Δήμαρχος  από τον άλλο (και είναι απολύτως ψευδές ότι μου προτάθηκε από τον δεύτερο για Δήμαρχος το 2019)- θεωρώντας ότι με τις συλλογικότητες και χωρίς χρώματα και αρώματα μπορώ να ενεργοποιούμαι και να συμμετέχω και σε καίρια και φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την πόλη μου, την κοινωνία, την πολιτισμικότητα και τον πολιτισμό.

Η διακήρυξη του υποψηφίου Δημάρχου Καβάλας με το συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά» Γιάννη Εριφυλλίδη με συνεπήρε και την υπέγραψα ανεπιφύλακτα γνωρίζοντας και εκτιμώντας τον ίδιο προσωπικά, αλλά και μέσα από την επαγγελματική μας κατά καιρούς συνεργασία. Γνωρίζοντας το ήθος του, τη σοβαρότητά του, την ανιδιοτέλειά του, την καθαρότητά του, τη συνέπεια στον λόγο του, τις επιστημονικές του γνώσεις, ότι έχοντας σπουδάσει και ζήσει στο εξωτερικό μπορεί και έχει πολλές νέες ιδέες και να τις πραγματώσει με προγράμματα Ευρωπαϊκά, την ικανότητά του, την πίστη του σε ό,τι κάνει, την τιμιότητά του, την ευγένειά του, την αποτελεσματικότητά του, την ενασχόλησή του με τον πολιτισμό και τόσες άλλες ικανότητες και δεξιότητες που έχει. Εκτιμώντας όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του Γιάννη Εριφυλλίδη αποφάσισα να τον στηρίξω, μετά την τιμητική πρόταση που μου έκανε για να είμαι υποψήφια σύμβουλός του, με τις δυνάμεις κα τις γνώσεις που έχω. Εκτίμησα επίσης την κατά τον χρόνο των μεταξύ μας συνομιλιών δήλωσή του, ότι σε επιτυχόντες και μη του συνδυασμού του «Η Καβάλα Μπροστά» θα αναθέτει θέματα για ομαδική δουλειά χωρίς αναθέσεις και προτιμήσεις προσώπων, για να καταπέσει  η πεποίθηση ατόμων ότι με την υποψηφιότητά τους θα εξαγοράσουν θέση και να συμμετέχουν ενεργά και όχι να είναι απόντες. Στηρίζω τον Γιάννη Εριφυλλίδη τέλος γιατί η εικόνα της πόλης μου είναι αποκαρδιωτική, είναι ένα απέραντο εργοτάξιο με έργα που άρχισαν παραμονές εκλογών, με κοπή δέντρων σε μια πόλη που σφύζει από το μπετόν, με καθαριότητα δρόμων, παρτεριών και νησίδων  που γίνεται τέλη Αυγούστου, στο τέλος δηλαδή της θερινής μεγάλης τουριστικής κίνησης, με έργα που έμειναν στα λόγια τα παχυλά.

Διαπίστωσα εξ ιδίων ότι ο Γιάννης Εριφυλλίδης είναι στον συνδυασμό του πολυσυλλεκτικός, πολυφωνικός και πολυτασικός, συνεπώς ένας ανεξάρτητος δήμαρχος που μας χρειάζεται.  Πιστεύω ότι ο Γιάννης Εριφυλλίδης χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας για να πάρει τη θέση του Δημάρχου Καβάλας-Δ.Ε. Φιλίππων, γιατί επιδίωξή του είναι στην κοινωνία του «φαίνεσθαι» να μείνει ο εαυτός του, στο θέατρο της ζωής να γίνει η αυθεντικότητα, στων κομμάτων τις υποσχέσεις να γίνει η απόδειξη, στη μάχη της καθημερινότητας να είναι η ήρεμη δύναμη και να κάνει τη διαφορά. Εύχομαι καλό αγώνα στους/στις συνυποψηφίους μου και καλή επιτυχία για την «Καβάλα Μπροστά»… γιατί η στασιμότητα και η αδιαφορία πρέπει να απαλειφθεί.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button