ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ηράκλειο: Έρχονται αλλαγές στον κόμβο της οργής στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έρχονται αλλαγές στον κόμβο της οργής στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων (vid)

Παρά το ότι πρόκειται για έναν προβληματικό κόμβο και υπάρχει η παραδοχή ότι πρέπει να καταργηθεί, ο κόμβος στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους οδηγούς σε καθημερινή βάση…  

Παρά την παραδοχή της προηγούμενης δημοτικής Αρχής και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Αναστασάκη για τον προβληματικό κόμβο στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων μια ανάσα από τον Γιόφυρο, ο κόμβος εξακολουθεί να υφίσταται κάνοντας το σημείο σχεδόν απροσπέλαστο σε ώρες αιχμής.

Στην εκπομπή “Ώρα Αιχμής” της ΚΡΗΤΗ TV σε απευθείας σύνδεση η δημοσιογράφος Γεωργία Μακάκη αναφέρθηκε και ανέδειξε το πρόβλημα, και ενώ ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός πριν από ένα μήνα στην ίδια εκπομπή είχε συμφωνήσει με την κατάργηση του κόμβου και ίσως την τοποθέτηση φαναριών στην περιοχή.

Η εικόνα του κόμβου στη Χανιώπορτα έλυσε το πρόβλημα και αυτό δεν σηκώνει αμφισβήτηση, σε αντίθεση όμως με τον κόμβο στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, που το διόγκωσε.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης, η δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να προωθήσει ένα σχέδιο σε τρία δύσκολα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, στο ύψος γνωστού πολυκαταστήματος, καταργείται ο κυκλικός κόμβος και δημιουργείται κόμβος ελλειψοειδούς μορφής, με τη ρύθμιση της κυκλοφορίας να γίνεται με φανάρια.

Οι οδηγοί δεν θα ακολουθούν κυκλική πορεία όπως σήμερα, όπως διευκρινίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Στο επίμαχο σημείο δημιουργείται κόμβος σε νέα θέση και διαβάσεις πεζών ενώ επεκτείνονται τα πεζοδρόμια.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button