Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Η ΕΕ είναι έτοιμη να διαβρώσει το διεθνές δίκαιο!»

Μια πρόταση του κορυφαίου διπλωμάτη της ΕΕ, Josep Borrell, να χρησιμοποιηθούν τα κέρδη από τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας θα διαβρώσει το διεθνές δίκαιο και θα αμαυρώσει αμετάκλητα την εικόνα του μπλοκ παγκοσμίως, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Μπορέλ είπε την Τετάρτη ότι είχε προτείνει στην ΕΕ να χρησιμοποιήσει το 90% των εσόδων που παράγονται από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την προμήθεια όπλων για την Ουκρανία, η οποία έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για έλλειψη πυρομαχικών και όπλων. Σύμφωνα με το σχέδιο του διπλωμάτη, το υπόλοιπο 10% θα μεταφερθεί στον προϋπολογισμό της ΕΕ για να χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη της αμυντικής βιομηχανίας του Κιέβου. Το AP ανέφερε ότι το σχέδιο του Μπορέλ έχει συγκεντρώσει την υποστήριξη των περισσότερων υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Το θέμα έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί σε σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες αργότερα αυτή την εβδομάδα. Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη, ο Πεσκόφ προειδοποίησε την ΕΕ ότι η κίνηση θα έχει καταστροφικές συνέπειες. «Αυτή είναι μια άλλη δήλωση στο πνεύμα της κίνησης προς την καταστροφή των νομικών θεμελίων του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου», είπε ο εκπρόσωπος. Τόνισε επίσης ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΕ γνωρίζουν καλά τη «ζημία που μπορούν να κάνουν τέτοιες αποφάσεις στην οικονομία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button