Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Επιλύθηκε το πρόβλημα μεταφοράς μαθητών των Νηπιαγωγείων Πάλιουρα και Καθενών

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Εύβοιας δίνει λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών των Νηπιαγωγείων Πάλιουρα και Καθενών του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων. Πρόβλημα, που δημιουργήθηκε από σειρά απρόβλεπτων αλλαγών στη λειτουργία των νηπιαγωγείων, οι οποίες ανέτρεψαν τον αρχικό προγραμματισμό μεταφοράς μαθητών.

Συγκεκριμένα:

  • Την Άνοιξη του 2023, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δρομολόγησε τη μεταφορά των μαθητών στα υπάρχοντα Νηπιαγωγεία Άνω Στενής και Πάλιουρα, τα οποία ήταν τότε σε λειτουργία.
  • Στις 16-05-2023, με έγγραφο της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, η υπηρεσία της Περιφέρειας ενημερώθηκε για την αναστολή λειτουργίας των δυο σχολικών μονάδων (Νηπ. Άνω Στενής & Νηπ. Πάλιουρα) και την έναρξη λειτουργίας Νηπιαγωγείου Καθενών, οπότε ακυρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς των μαθητών. Ακολούθησε νέος προγραμματισμός για τη μεταφορά μαθητών προς τους Καθενούς.
  • Στις 13-09-2023, όμως, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ενημερώθηκε για την επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου Πάλιουρα, αλλά και για τη διαφοροποίηση του δυναμικού του Νηπιαγωγείου των Καθενών. Κατά συνέπεια, ακυρώθηκε και πάλι η διαδικασία μεταφοράς μαθητών, αφού προέκυψαν νέες ανάγκες μεταφοράς από τα γύρω χωριά.

Κατόπιν αυτών, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κλήθηκαν να ακυρώσουν τις ήδη προγραμματισμένες μεταφορές και να επιλύσουν το πρόβλημα της μεταφοράς των μικρών μαθητών με νέο διαγωνισμό. Πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί μήνες.

Παράλληλα, κλήθηκαν να συνεργαστούν με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Εύβοιας και να εξετάσουν πιθανές τροποποιήσεις των υπαρχόντων δρομολογίων στην περιοχή της Δίρφυς. Κατάφεραν έτσι, να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών στις νέες μονάδες των Νηπιαγωγείων Καθενών και Πάλιουρα.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας Κώστας Γαλάνης δήλωσε σχετικά: «Είχαμε ενημερώσει τους υπεύθυνους φορείς και τους γονείς ότι απαιτείται νέος διαγωνισμός μεταφοράς  για τους μαθητές των νέων νηπιαγωγείων και πως μέχρι τότε η μεταφορά καλύπτεται με το γονεϊκό επίδομα.

Ταυτόχρονα, είχα δηλώσει πως θα προσπαθήσουμε με επανασχεδιασμό των σε εξέλιξη δρομολογίων της περιοχής να καλύψουμε τις νέες απρόβλεπτες μεταφορές, ώστε να επιταχύνουμε την λύση του προβλήματος.

Πράγματι, σε συνεργασία με τους υπευθύνους του ΚΤΕΛ και ιδιαίτερα με τον Πρόεδρο κ. Σμπιλίρη καταφέραμε να βρούμε λύση, σχεδιάζοντας νέα διαδρομές και προσθέτοντας ένα νέο μικρό λεωφορείο σε ήδη υπάρχον δρομολόγιο. Έτσι από αύριο, Τρίτη 14 Νοεμβρίου, οι μικροί μας μαθητές θα μεταφέρονται πλέον κανονικά.

Κατά την πρόσφατη συνάντηση με τους γονείς των μαθητών στο δημοτικό διαμέρισμα του Παλιούρα, παρουσία φορέων, τους ενημερώσαμε για όλα ακριβώς τα προβλήματα, τις δυσκολίες που υπήρχαν και για τη λύση που βρέθηκε. Τους ευχαριστώ για την κατανόηση και παρακαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να έχουν πληρέστερη επικοινωνία και ενημέρωση από τους υπεύθυνους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button