Διεθνής επικαιρότητα

Νετανιάχου: Τα Ηνωμένα Έθνη καθυστερούν την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες της Γάζας

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγορεί τα Ηνωμένα Έθνη ότι κινούνται με αργούς ρυθμούς για να αντιμετωπίσουν την κλιμακούμενη ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του ΟΗΕ δεν έχουν εισέλθει σε μια καθορισμένη «ασφαλή ζώνη» για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

«Δεν έχω δει ακόμη την προσπάθεια που θα ήθελα να δω από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών και διεθνών οργανισμών», τόνισε ο Νετανιάχου κατά τη συνάντησή του με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και του Βελγίου που πραγματοποιούν επίσκεψη στο Ισραήλ, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο στα εβραϊκά για τη συνάντηση που εξέδωσε το γραφείο του.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, αναφέροντας ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις για να επιτευχθεί αυτό.

«Ελπίζουμε να απελευθερώσουμε τους ομήρους μας, υπάρχουν πολλές προκλήσεις για να το πετύχουμε αυτό», τόνισε. «Ελπίζουμε να απελευθερώσουμε την πρώτη ομάδα και μετά από αυτό, δεσμευόμαστε να τους απελευθερώσουμε όλους», συμπλήρωσε ο Νετανιάχου.

Μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην οποία κατέληξαν Ισραήλ και Χαμάς για την απελευθέρωση 50 ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων και τετραήμερη παύση των εχθροπραξιών δεν τέθηκε, όπως αναμενόταν, σήμερα Πέμπτη σε εφαρμογή, με Ισραηλινούς αξιωματούχους να αναφέρουν ότι η συμφωνία δεν θα τεθεί σε ισχύ νωρίτερα από αύριο, Παρασκευή.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button