Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Μάκης Παπαδόπουλος: Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να γυρίσουμε σελίδα στη Νέα Καρβάλη, το Χαλκερό και τη Λεύκη! [φωτογραφίες]

Με πλήθος κόσμου από τη Νέα Καρβάλη, το Χαλκερό και τη Λεύκη και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 η πρώτη προεκλογική ομιλία του Υποψηφίου Δημάρχου Καβάλας Μάκη Παπαδόπουλου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολύκεντρου της Ν.Καρβάλης.

Στην ομιλία του, ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέλυσε το σχέδιο της παράταξής μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας σε Ν. Καρβάλη, Χαλκερό και Λεύκη, αλλά και το σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.

«Ξέρετε εδώ και πολύ καιρό τις δύο βασικές προτεραιότητες που έχουμε βάλει ως παράταξη και τις έχουμε υπηρετήσει τα 10 χρόνια που είμαστε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αγωνιζόμαστε για τα προβλήματά σας.

Καθημερινότητα και ανάπτυξη

Καλύτερη ποιότητα ζωής, νέα έσοδα για τον Δήμο και δουλειές για τον κόσμο.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι αυτός ο τόπος, η Νέα Καρβάλη, η Λεύκη και το Χαλκερό, έχουν σηκώσει διαχρονικά το βάρος της Βιοτεχνικής και Βιομηχανικής ανάπτυξης του τόπου μας.

Όμως η Ν. Καρβάλη, το Χαλκερό και η Λεύκη έχουν μία ευκαιρία που εμείς δεν την αφήνουμε να πάει χαμένη. Μία ευκαιρία που εσείς οι ίδιοι την έχετε αντιληφθεί και την έχετε κάνει ήδη πράξη.

Τα τελευταία χρόνια, και η αγροτική παραγωγή και η τουριστική δραστηριότητα γνωρίζουν μία άνθηση και δείχνουν την κατεύθυνση που έχει πάρει ο τόπος μας. Αυτή την κατεύθυνση εμείς σχεδιάζουμε να ενθαρρύνουμε και να στηρίξουμε.

Όπως επίσης στηρίζουμε και διεκδικούμε  να ολοκληρωθεί επιτέλους το Εμπορικό Λιμάνι και η σιδηροδρομική σύνδεση Ν.Καρβάλη – Τοξότες, και αναπτύσσουμε το Βιοτεχνικό Πάρκο  που θα φέρουν νέες επιχειρήσεις και δουλειές για τον τόπο μας.

Οι προτεραιότητές μας για την καθημερινότητα

  • Συντηρούμε και αναβαθμίζουμε το οδικό δίκτυο και τους αγροτικούς δρόμους, για να υπάρχει ασφάλεια στους κατοίκους. Διορθώνουμε τους δρόμους και τα πεζοδρόμια και κατασκευάζουμε καινούρια όπου χρειάζεται. Βελτιώνουμε την προσβασιμότητα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Λύνουμε θέματα οδικής ασφάλειας στον οικισμό της Ν. Καρβάλης, και ειδικά στον δρόμο προς τη Λεύκη. Τοποθετούμε πινακίδες και κάνουμε πλήρη οδοσήμανση στη Ν. Καρβάλη.
  • Εξασφαλίζουμε περισσότερο φως με λάμπες φωτισμού Led και εξοικονομούμε ταυτόχρονα ενέργεια.  Άμεσα, χωρίς να περιμένουμε την Ενεργειακή Κοινότητα που θα γίνει σε πέντε χρόνια.
  • Δημιουργούμε μια ολοκληρωμένη πλατεία στο κέντρο της Νέας Καρβάλης, και παρεμβαίνουμε στους παράπλευρους δρόμους.
  • Φροντίζουμε παντού για πράσινο.  Αναπλάθουμε τους δημόσιους χώρους στο Χαλκερό και στη Λεύκη, όπου επίσης δημιουργούμε πάρκο αναψυχής και εκδηλώσεων.  Προστατεύουμε και αξιοποιούμε το δάσος του Χαλκερού.
  • Αναβαθμίζουμε και αξιοποιούμε την παραλία της Νέας Καρβάλης, για να γίνει σύγχρονη και τουριστική, με όλες τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για επισκέπτες και λουόμενους. Την κάνουμε “κόσμημα”, όπως θα κάνουμε τις ακτές της Καβάλας και με την ίδια αισθητική.
  • Εκσυγχρονίζουμε τις παιδικές χαρές της Καρβάλης και δημιουργούμε καινούρια στο Χαλκερό.
  • Λύνουμε χωροταξικές και πολεοδομικές εκκρεμότητες, όπως στη Λεύκη και στις εγκαταστάσεις του Χαλκερού, και επιστρέφουμε δεσμευμένα οικόπεδα στους δικαιούχους τους.
  • Εκσυγχρονίζουμε όλο το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης και επιτέλους το ολοκληρώνουμε και το επεκτείνουμε και στο Χαλκερό. Καθαρίζουμε τα ρέματα.
  • Οργανώνουμε τη συχνότερη αποκομιδή των απορριμμάτων, το πλύσιμο των κάδων και την αποτελεσματικότερη ανακύκλωση. Πριν από λίγες ημέρες, ανακοινώσαμε πώς θα εξοικονομήσουμε δρομολόγια από το κέντρο της Καβάλας, για να ενισχύσουμε και τα χωριά. Και φυσικά, δημιουργούμε «πράσινα σημεία» για τα ογκώδη απορρίμματα.
  • Στηρίζουμε και την υπεραστική συγκοινωνία. Επιδοτούμε προπληρωμένη κάρτα ελαχίστων διαδρομών για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Και φυσικά, φροντίζουμε για σύγχρονες και λειτουργικές στάσεις των λεωφορείων.
  • Φροντίζουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από τη βοήθειά μας. Φροντίζουμε τους γονείς και τα παιδιά, τα Άτομα με Αναπηρία και τους ηλικιωμένους, με τα μέτρα που ανακοινώσαμε πρόσφατα στο πλαίσιο της πολιτικής μας ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ.

Λειτουργούμε ξανά το ΚΑΠΗ του Χαλκερού.

– Επιδοτούμε με voucher τους μαθητές της Γ’ Λυκείου: επιχορηγούμε τα δύο από τα τέσσερα μαθήματα που θα δώσουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

– Επιδοτούμε με voucher την τετράωρη απασχόληση νταντάς στο σπίτι για τους εργαζόμενους γονείς που φροντίζουν μόνοι τους τα παιδιά τους.

– Φτιάχνουμε την πρώτη Στέγη Αυτόνομης Διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία, για να δώσουμε προοπτική ζωής και ασφάλεια στις οικογένειές τους.

– Λέμε ΝΑΙ σε Δημοτικό Γηροκομείο.

– Δίνουμε έκπτωση 40% στις τρίτεκνες οικογένειες στους λογαριασμούς του νερού.

– Δίνουμε 3.000 ευρώ στήριξη για κάθε νέο παιδί σε πολύτεκνες οικογένειες.

– Δίνουμε ελεύθερη είσοδο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

– Ενισχύουμε το Βοήθημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, που θα δίνει τρόφιμα κάθε μήνα.

  • Στηρίζουμε έμπρακτα τους πολιτιστικούς και τους αθλητικούς συλλόγους, και μαζί τους καταρτίζουμε ένα Καλεντάρι  εκδηλώσεων για όλο το χρόνο.
  • Ενισχύουμε την πυροπροστασία και τη διαχείριση όλων των έκτακτων αναγκών: δίνουμε κίνητρα στους δημότες για να γίνουν εθελοντές, παρέχουμε κατάλληλη εκπαίδευση και εξοπλισμό.
  • Τέλος, μαζί με τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους φιλόζωους, εφαρμόζουμε ΑΜΕΣΑ ένα καινοτόμο πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ένα πρόβλημα που έχει γίνει “μάστιγα” λόγω της κακής διαχείρισης του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια.

Οι προτεραιότητές μας για την οικονομική ανάπτυξη

  • Ιδρύουμε Τμήμα Τοπικής Ανάπτυξης στον Δήμο, που θα περιλαμβάνει Γραφείο Γεωργίας, Αλιείας και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας. Στηρίζουμε τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους μας με σύγχρονη τεχνογνωσία. Αναβαθμίζουμε το σύστημα άρδευσης με στόχο την επαρκή και δίκαιη διαχείριση των υδάτινων πόρων.
  • Υποστηρίζουμε την ανάπτυξη του Βιοτεχνικού Πάρκου και αξιοποιούμε το Εκθεσιακό Κέντρο και για τους δώδεκα μήνες τον χρόνο, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και την Περιφέρεια.
  • Μεταφέρουμε την “καρδιά” των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου στη Ν. Καρβάλη, γιατί το δικαιούται! Δημιουργούμε το «Χριστουγεννιάτικο Πάρκο» και αναδεικνύουμε την παράδοση του «Άι-Βασίλη».
  • Μετατρέπουμε το μονοπάτι «Κιόσελες» στο Χαλκερό σε επίκεντρο τουρισμού περιπάτου. Αναδεικνύουμε τη διαδρομή του μέσα από παλιά ορυχεία μετάλλων, βραχογραφίες και θαυμάσιες θέσεις θέας.
  • Φτιάχνουμε το πρώτο Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης για τη Ν.Καρβάλη, με σκοπό να προσελκύσουμε και να ενθαρρύνουμε τουριστικές επενδύσεις  με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.
  • Και τέλος, διασυνδέουμε το Φεστιβάλ Φιλίππων με το Φεστιβάλ ΗΛΙΟΣ & ΠΕΤΡΑ και το Ακόντισμα. Αναδεικνύουμε και αξιοποιούμε την πλούσια πολιτιστική δημιουργία της Ν. Καρβάλης και της δίνουμε μία ώθηση προς το μέλλον.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button