Διεθνής επικαιρότητα

Απόδραση από το Burning Man: Οι σταρ που περπάτησαν 10 χιλιόμετρα στη λάσπη

Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στο χώρο του φεστιβάλ, με τη λάσπη να καθιστά αδύνατη την κίνηση των οχημάτων.

Και ενώ οι αρχές της Νεβάδα ζητούσαν από τον κόσμο να παραμείνει στο χώρο μέχρι το έδαφος να γίνει αρκετά σκληρό και ασφαλές για να ταξιδέψουν, πολλοί επιχείρησαν να αφήσουν πίσω τα οχήματά τους και να περπατήσουν πολλά χιλιόμετρα στη λασπωμένη έρημο μέχρι να βγουν σε κάποιον κεντρικό δρόμο.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ ανακοίνωσαν ότι για τους ανθρώπους που έφυγαν με τα πόδια, ειδοποιήθηκαν λεωφορεία να τους παραλάβουν και να τους μεταφέρουν στην πόλη Ρίνο.

Ο Κρις Ροκ και ο DJ Diplo

Ανάμεσα σε εκείνους που αποφάσισαν να περπατήσουν στην έρημο ήταν ο κωμικός ηθοποιός Κρις Ροκ και ο μουσικός παραγωγός και DJ, Diplo, οι οποίοι διένυσαν σχεδόν 10 χιλιόμετρα μέσα σε παχιά λάσπη πριν τους μαζέψει ένα τετρακίνητο αγροτικό αυτοκίνητο.

Ο Diplo ήθελε να προλάβει να είναι το βράδυ του Σαββάτου στη Ουάσινγκτον όπου θα έπαιζε μουσική, και έφυγε μαζί με τον Ροκ με σκοπό να βγουν σε έναν κεντρικό δρόμο και να κάνουν ωτοστόπ. Στο παρακάτω βίντεο τους βλέπουμε στην καρότσα του αγροτικού που τους περιμάζεψε.

https://www.instagram.com/reel/CwtMcuQuuDY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όπως έγραψε ο ίδιος αργότερα στο Instagram, περπάτησαν τέσσερις ώρες, κατάφερε να πάρει μια πτήση και στη συνέχεια έπαιξε μουσική για τρεις ώρες, έχοντας ακόμη λάσπη στο πρόσωπό του.

«Κανείς δεν τα κατάφερνε να βγει από το Burning Man, δεν πίστευαν ότι θα περπατούσαμε 6 μίλια στη λάσπη. Κανείς δεν πίστευε ότι θα φτάναμε στην Ουάσινγκτον για το αποψινό σόου», έγραψε ο DJ Diplo σε ένα Instagram story.

Πεζοπορία 10 χιλιομέτρων στη λάσπη

Τη δική του νυχτερινή απόδραση από το Burning Man περιέγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο καθηγητής νομικής Νιλ Κάτιαλ.

«Ήταν μια απίστευτα οδυνηρή πεζοπορία 6 μιλίων τα μεσάνυχτα μέσα σε βαριά και ολισθηρή λάσπη, αλλά βγήκα με ασφάλεια από το Burning Man. Δεν έχω ξαναπάει και ήταν φανταστικό (με καταπληκτική τέχνη και υπέροχη μουσική)… εκτός από το τέλος», έγραψε ο Κάτιαλ στο X, πρώην Twitter.

Αυτοί που έμειναν πίσω

Ο περισσότερος κόσμος πάντως, αποφάσισε να παραμείνει στο φεστιβάλ και να ζήσει την εμπειρία. Μια από τις συμμετέχουσες, η Ντον Λούνεϊ, δήλωσε στο CNNi ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Είμαστε μια χαρά. Είναι μια σπουδαία κοινότητα. Συσπειρωθήκαμε όλοι μαζί. Το προσωπικό έχει σχέδια Χ, Υ και Ζ, και όλοι κατά κάποιο τρόπο περνούν καλά, παραδόξως».

«Ο καιρός μάς έπιασε. Κάποιοι είναι λίγο αναστατωμένοι που δεν μπορούν να οδηγήσουν. Αλλά είναι προς το συμφέρον όλων μας να παραμείνουμε ασφαλείς στο χώρο μας εδώ», είπε η Λούνεϊ στο CNNi.

Ζήτημα εξάντλησης των προμηθειών δεν υπάρχει, όπως είπε, καθώς μία από τις βασικές αρχές του Burning Man είναι η κοινή χρήση των πόρων. Και επαίνεσε τους διοργανωτές λέγοντας ότι «κάνουν εξαιρετική δουλειά».

Με πληροφορίες από: Thousands stranded at Burning Man festival after heavy rains by Maureen Chowdhury, Steve Almasy and Matt Meyer, CNN

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button