ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Kαιρός: Βελτιωμένος αλλά με τοπικές νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας

Βελτίωση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα

Βελτιωμένος αναμένεται σήμερα ο καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.Στην Κρήτη υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα είναι αίθριος. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στο Ιόνιο, τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και στη νησιωτική χώρα τους 23 με 24 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό τις πρώτες πρωινές ώρες να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. 

Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Άνεμοι: Βόρειοι και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά το πρωί πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα νοτιότερα τμήματα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά το πρωί πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα

Καλός γενικά αναμένεται να είναι ο καιρός τις επόμενες 6-7 ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με μπόρες-τοπικές καταιγίδες τα μεσημέρια-απογεύματα στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, ημιορεινά έως και την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του, οι βοριάδες στο Αιγαίο από τη Δευτέρα θα εξασθενήσουν και μέχρι την Τετάρτη θα διατηρηθούν σχετικά εξασθενημένοι και στο Ιόνιο αλλά και στο Αιγαίο. Από την Πέμπτη υπάρχουν ενδείξεις για στροφή και ενίσχυση των νοτιάδων στην περιοχή του Ιονίου.

«Η θερμοκρασία σε μικρά σκαμπανεβάσματα έως την ερχόμενη Τετάρτη, θα πρέπει να σημειώσει κάποια άνοδο προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας κυρίως στα δυτικά και νότια» καταλήγει ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button