ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Χανιά: Τρία ακόμη άτομα αναζητούνται ως υπαίτια για την πρόκληση της μεγάλης φωτιάς στα Τεμένια (vid)

ακρόαση άρθρου

Χανιά: Τρία ακόμη άτομα αναζητούνται ως υπαίτια για την πρόκληση της μεγάλης φωτιάς στα Τεμένια (vid)

Η εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε σε απολογία στον ανακριτή Χανίων την προσεχή Δευτέρα με τους ίδιους πάντως να αρνούνται την κατηγορία που τους αποδίδεται

  • Στον εισαγγελέα οι δύο κτηνοτρόφοι για την μεγάλη φωτιά στο Σέλινο
  • Τους ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα
  • Τη Δευτέρα η απολογία τους στο ανακριτή

Δύο κτηνοτρόφοι συνελήφθησαν για τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (29/2) σε ορεινό τμήμα του δήμου Καντάνου Σελίνου και η οποία έκαψε μεγάλη δασική έκταση. Το μεσημέρι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Χανίων η οποία τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Αντιμέτωποι με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση είναι οι δύο κτηνοτρόφοι που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της προανάκρισης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη σε ορεινή τοποθεσία των Τεμενίων του δήμου Καντάνου Σελίνου και εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε σε μεγάλο μήκος της κορυφογραμμής.

Η εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε σε απολογία στον ανακριτή Χανίων την προσεχή Δευτέρα με τους ίδιους πάντως να αρνούνται την κατηγορία που τους αποδίδεται.

Τρία ακόμη άτομα αναζητούνται ως υπαίτια για την πρόκληση της πυρκαγιάς που κινητοποίησε ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και κατέστρεψε μεγάλη δασική έκταση.

Συνολικά ενενήντα πυροσβέστες, με τριάντα οχήματα και δύο εθελοντικές ομάδες πήραν μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς που τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο χθες το πρωί.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η πυρκαγιά έκαψε κυρίως κουμαριές και χαμηλή βλάστηση στη θέση Στεφανόπετρα, νότια της Καντάνου, ενώ αποτέφρωσε και περί τα τρία στρέμματα εντός της έκτασης αναδασώσεων του Δασαρχείου Χανίων, στην τοποθεσία Κατσιγιαννόλακος.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button