ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Τις βίασε σε διαμέρισμα Airbnb ο “μαϊμού” αστυνομικός

Έδειχνε και όπλο που όμως ήταν ψεύτικο – Δικογραφία για βιασμό, αντιποίηση Αρχής, ληστεία, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων

Με τις κατηγορίες για βιασμό, αντιποίηση αρχής και ληστεία αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Καβάλας ένας 29χρονος ημεδαπός.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας με καταγωγή από την Ξάνθη, έκλεινε ραντεβού και συναντούσε γυναίκες σε διαμερίσματα Airbnb στην Καβάλα και μετά την ερωτική συνεύρεση, τις αποσπούσε χρήματα.

Δύο τουλάχιστον φορές συνέβη αυτό, η μια πρόσφατα, η δεύτερη στο παρελθόν. Μάλιστα η μια περίπτωση κάνει λόγο για βιασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 29χρονος δήλωνε πως ήταν αστυνομικός. Επιδείκνυε και όπλο, το οποίο εκ των υστέρων αποδείχθηκε ψεύτικο. 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθη την 21-11-2023 το απόγευμα στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό, αντιποίηση Αρχής, ληστεία, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων. Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι, ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 2 και 20 Νοεμβρίου, προσέγγισε δύο γυναίκες μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας γνωριμιών και τις έπεισε να συναντηθούν σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Κατά τη συνάντησή τούς ο δράστης προσποιούμενος τον αστυνομικό και με την απειλή όπλου τις εξανάγκαζε σε ασελγείς πράξεις. Ακολούθως στη μία περίπτωση με τη χρήση βίας αφαίρεσε από την κατοχή της παθούσας χρηματικό ποσό, ενώ στην άλλη περίπτωση αποχωρώντας από το διαμέρισμα αφαίρεσε από την κατοχή της δεύτερης παθούσας χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα. Έπειτα από καταγγελία από τη μία παθούσα ότι ο δράστης επιχείρησε εκ νέου να προχωρήσουν σε συνάντηση, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από τους ανωτέρω αστυνομικούς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητάς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, όπου ο δράστης εντοπίσθηκε και συνελήφθη. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι απομίμησης και τα δύο αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα τα οποία αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους. H σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button