ΚρήτηΤοπικές Είδησης

«Ρήμαζαν» επιχειρήσεις στο Ηράκλειο – Η λεία τους ξεπερνά τα 53.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν έντεκα (11) υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων σε επιχειρήσεις στο Ηράκλειο

Έντεκα υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων, οι οποίες σημειώθηκαν σε επιχειρήσεις στο Ηράκλειο, εξιχνιάστηκαν από τις Αρχές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, για  τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ την ίδια ώρα συνελήφθη ακόμη ένα άτομο για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών ουσιών.

Όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα από την αστυνομία, οι συλληφθέντες είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν μεταξύ άλλων χρηματικά ποσά συνολικού ύψους 53.000 ευρώ περίπου, ηλεκτρονικές συσκευές και δίκυκλη μοτοσυκλέτα.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας:

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση έντεκα (11) υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων (9 τετελεσμένες και 2 απόπειρες) διαφόρων επιχειρήσεων, οι οποίες είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατά το χρονικό διάστημα από την 22.08.2023 έως και 17.11.2023, οι δύο (2) ημεδαποί είχαν διαπράξει από κοινού τις ανωτέρω κλοπές-διαρρήξεις, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 53.140 ευρώ, τραπεζικές επιταγές, καταγραφικά μηχανήματα καμερών ασφαλείας, χρηματοκιβώτιο, μια (1) δίκυκλη μοτοσυκλέτα, και ηλεκτρονικές συσκευές.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των ημεδαπών από αστυνομικούς ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης δράσης Ηρακλείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των εξακοσίων εβδομήντα τριών (673) ευρώ, τετρακόσια δύο (402) ναρκωτικά δισκία, σιδερένιος λοστός, δύο (2) ηλεκτρονικά τσιγάρα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, κατά την διενέργεια της έρευνας σε οικία ενός εκ των κατηγορουμένων συνελήφθη ημεδαπή για παράβαση του νόμου περί Ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button