ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο πατέρας πετάει στα σκουπίδια το βρέφος – «Θα βρεθεί εάν πέθανε στη γέννα»

«Υπάρχει τρόπος να βρεθεί εάν το παιδί πέθανε κατά τη γέννα», τόνισε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ασκήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών σε βάρος του πατέρα που πέταξε το βρέφος στα σκουπίδια στη Βραυρώνα, αλλά και της μητέρας, με την έρευνα των Αρχών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο πατέρας πετάει το βρέφος στα σκουπίδια

Νωρίτερα στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από τη στιγμή που ο 25χρονος πατέρας πετάει το βρέφος.
Δείτε το σοκαριστικό βίντεο: 

Ειδικότερα, οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον άνδρα να κατευθύνεται προς τον κάδο απορριμμάτων κρατώντας στο χέρι του το μωρό και να το πετά.

Τι λέει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων  

Φως στα αίτια θανάτου του άτυχου βρέφους θα ρίξει το πόρισμα του ιατροδικαστή το οποίο αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο Mega, αναφορικά με το βρέφος που βρέθηκε νεκρό σε χωματερή στη Βραυρώνα, τόνισε μεταξύ άλλων πως «υπάρχει τρόπος να βρεθεί εάν το παιδί πέθανε κατά τη γέννα».

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως «μπορεί να γίνει με μία σειρά εξετάσεων, όπως και από τη διαδικασία της νεκροτομής. Μπορεί να διασταυρωθεί εάν οι κακώσεις είναι προθανάτιες ή μεταθανάτιες. Η εξέταση είτε θα επιβεβαιώσει είτε θα διαψεύσει τα όσα είπε ο πατέρας». 

Παράλληλα, ο Γιάννης Αϊδηνιώτης, αντιδήμαρχος καθαριότητας Δήμου Αρτέμιδος, μίλησε δακρυσμένος για το πώς αισθάνθηκε όταν βρήκαν το μωρό. 

«Εκεί που βρήκαμε το βρέφος είναι ο σταθμός απορριμμάτων. Η ταχύτητα της αστυνομίας ήταν μοναδική. Αλλά ευτυχώς έμεινε το κουτί (σ.σ. στο οποίο βρίσκονται τα σκουπίδια) με το βρέφος εκεί και δεν είχε πάει στη χωματερή. Εάν είχε πάει δεν θα το έβρισκαν. Μας είπε η αστυνομία πως υπάρχει κάτι πολύτιμο και όταν ήρθαν είπαν για τη διαδρομή και ψάχνοντας το βρήκαμε. Εμείς σοκαριστήκαμε, δεν μπορούσα να κοιμηθώ το όλο το βράδυ. Κάνουμε προσπάθειες να κάνουμε ένα παιδί και εκείνοι τα πετάνε στα σκουπίδια».

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από κοινού στους γονείς του βρέφους – Το χρονικό 

Σε βάρος των γονέων του βρέφους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού, ενώ στο ανακριτικό γραφείο βρίσκεται ο πατέρας ο οποίος και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.

Δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος της μητέρας του μωρού, η οποία νοσηλεύεται φρουρούμενη. 

Ο πατέρας του νεογνού, αν και έχει ομολογήσει ότι το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων, φέρεται να έχει υποστηρίξει στους αστυνομικούς ότι το βρέφος γεννήθηκε νεκρό.

Από το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (13/5) θα εξαρτηθεί η πορεία της ανάκρισης και εάν το κατηγορητήριο θα παραμείνει το ίδιο για τους γονείς. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button