Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Μυτιλήνη: Κατεδαφίζονται τρία επικίνδυνα ακίνητα

Μετά από προσπάθειες του Συλλόγου κατοίκων συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης “Το Κιρκινέτσι” κατεδαφίζονται στη συμβολή της οδού Ερμού με Πατριάρχου Κυρίλλου τρία χαρακτηρισμένα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτήρια.

Πρόκειται για τρία κτήρια στη σειρά, από την οδό Ερμού και μέχρι σχεδόν το μνημείο του ναού των Αγίων Θεοδώρων, επί της οδού Πατριάρχου Κυρίλλου η οποία οδηγεί στα αδιέξοδα σοκάκια του ιστορικού κέντρου πίσω από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Τα δυο πρώτα από αυτά κατεδαφίζονται με φροντίδα των ιδιοκτητών τους ενώ το τρίτο το οποίο είχε χαρακτηρισθεί «αγνώστου ιδιοκτήτη» θα κατεδαφίζονταν με τη φροντίδα του Δήμου Μυτιλήνης. Τελευταία όμως στιγμή, εμφανίστηκε εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη και θα προχωρήσει αυτός την κατεδάφιση.

Και τα τρία ακίνητα είχαν πάρει επικίνδυνη κλίση προς το στενό δρόμο ενώ μετά από παρέμβαση του Συλλόγου κατοίκων της Κουλμπάρας και του Κιοσκιού «το κιρκινέτσι», ο Δήμος Μυτιλήνης και συγκεκριμένα οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Βατός και Στρατής Τζιμής «έτρεξαν» τη διαδικασία των απαραίτητων αυτοψιών, του χαρακτηρισμού των κτηρίων ως επικινδύνως ετοιμόρροπα και η  κατεδάφιση ξεκίνησε το Σάββατο, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρα και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι» χαιρετίζει τη διαδικασία της κατεδάφισης στο σοκάκι καρμανιόλα στο ιστορικό κέντρο. Όπως σημειώνει «περίπου τέσσερα χρόνια με επαγγελματίες, και κατοίκους δώσαμε ένα πραγματικό «πόλεμο» προκειμένου να πεισθούν οι αρμόδιοι για τον κίνδυνο που διέτρεχαν καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας.  Η σημερινή κατεδάφιση αναδεικνύει πέραν του τέλους ενός κινδύνου για τους περαστικούς και το μνημείο των Αγίων Θεοδώρων. Η νέα δημοτική αρχή ας αγοράσει τα τρία αυτά μικρά οικόπεδα που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να χτιστούν κι ας δημιουργήσει στην οδό Ερμού ένα μικρό χώρο πρασίνου και ανάπαυσης για τους πολίτες. Η πόλη μας και ιδιαίτερα το ιστορικό κέντρο έχει ανάγκη από τέτοιες μικρές παρεμβάσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button