ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ο πάπας λέει ότι η σύγκρουση δεν είναι πλέον πόλεμος αλλά “τρομοκρατία”

Ο πάπας ζήτησε από τον κόσμο να προσευχηθεί ώστε και οι δύο πλευρές

O πάπας Φραγκίσκος είχε σήμερα ξεχωριστές συναντήσεις με Ισραηλινούς συγγενείς ομήρων, τους οποίους κρατάει η Χαμάς, και με Παλαιστίνιους, των οποίων οι οικογένειες βρίσκονται στη Γάζα, και δήλωσε ότι η σύγκρουση έχει ξεπεράσει τα όρια του πολέμου και έχει γίνει “τρομοκρατία”.

Σε σχόλια που έκανε εκτός κειμένου στη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου λίγο μετά τις συναντήσεις που είχε το πρωί στην κατοικία του, ο Φραγκίσκος είπε ότι άκουσε από πρώτο χέρι πώς “υποφέρουν και οι δύο πλευρές” στη σύγκρουση.

“Αυτό κάνουν οι πόλεμοι. Αλλά εδώ έχουμε περάσει από το στάδιο των πολέμων. Αυτό δεν είναι πόλεμος. Αυτό είναι τρομοκρατία”, είπε.

Ο πάπας ζήτησε από τον κόσμο να προσευχηθεί ώστε και οι δύο πλευρές “να μην παρασυρθούν από πάθη, που στο τέλος θα σκοτώσουν τους πάντες”.

Οι δύο πλευρές θα δώσουν χωριστές συνεντεύξεις Τύπου αργότερα σήμερα.

Οι συναντήσεις και τα σχόλια του πάπα πραγματοποιήθηκαν λίγες μόλις ώρες μετά τη συμφωνία για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός τεσσάρων ημερών μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ ώστε να φθάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και να απελευθερωθούν τουλάχιστον 50 όμηροι που κρατά η Χαμάς σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση τουλάχιστον 150 Παλαιστινίων κρατουμένων σε φυλακές του Ισραήλ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button