ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Μεταμορφώθηκε σε υγρότοπο ο Σαμπάναγας στο Βόλο

Σχεδόν 5 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον Βόλο, η συνοικία «Σαμπάναγας» “βουλιάζει” στην εγκατάλειψη. Οι κάτοικοι, νιώθοντας απογοητευμένοι και αβοήθητοι, περιγράφουν με θλίψη την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. “Είμαστε στο έλεος της τύχης”… “Η πολιτική προστασία μας έφερε μια αντλία για να βγάζουμε τα νερά, αλλά εμείς πληρώνουμε τη βενζίνη για να λειτουργεί νυχθημερόν”.

Η εικόνα που αντικρίζει κανείς στον Σαμπάναγα είναι αποκαρδιωτική. Δρόμοι και χωράφια έχουν μετατραπεί σε λίμνες, ενώ τα σπίτια φέρουν τα σημάδια της καταστροφής.

“Η περιοχή μας έχει γίνει λίμνη”, λέει με πίκρα μια κάτοικος, δείχνοντας τα νερά που φτάνουν μέχρι και τα 2 μέτρα. “Και το πιο τραγικό”, συνεχίζει, “είναι ότι τα νερά είναι από τη λίμνη Κάρλα. Ο Θεός δεν βρέχει ψάρια”.
Παρά τις δύσκολες συνθήκες, οι κάτοικοι του Σαμπάναγα δείχνουν αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και αλληλεγγύη. Βοηθούν ο ένας τον άλλον, προσπαθώντας να καθαρίσουν τα σπίτια τους και να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Ωστόσο, η αγωνία τους για το μέλλον παραμένει μεγάλη. “Πώς θα ζήσουμε έτσι”, αναρωτιούνται. “Πότε θα έρθει η βοήθεια”, ρωτούν απεγνωσμένα.

Η πλημμυρισμένη περιοχή έχει μεταμορφωθεί σε υγρότοπο, προσελκύοντας πλήθος πουλιών, με τους γλάρους να κυριαρχούν στο τοπίο.

Η παρουσία των γλάρων, αποτελεί μια φυσική εξέλιξη μετά την πλημμύρα και επιβεβαιώνει τις μαρτυρίες των κατοίκων για την παρουσία ψαριών στη περιοχή.

Πηγή: gegonota.news

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button