ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Μαγνησία: Παρέα εφήβων κινδύνευσε στη θάλασσα

Το απόλυτο άγχος έζησαν την Κυριακή το απόγευμα οι λουόμενοι στην παραλία του Αμποβού στην Άφησσο, όταν έβλεπαν τη ναυαγοσώστρια που έχει στην ευθύνη της την κάλυψη της συγκεκριμένης παραλίας να προσπαθεί να σώσει, σχεδόν ταυτόχρονα, πέντε νεαρά άτομα.

Ήταν γύρω στις 6, όταν δυο νεαρά παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι ήταν ανεβασμένα σε στρώμα θαλάσσης και απολάμβαναν τη θάλασσα. Πολύ γρήγορα όμως άρχισαν να απομακρύνονται από τη στεριά, έχοντας περάσει κατά πολύ τα ναυαγοσωστικά όρια της παραλίας.

Τα δύο παιδιά, ηλικίας 15 χρονών, ήταν φανερό ότι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στη στεριά. Οι άνεμοι που έπνεαν εκείνη την ώρα τους παρέσερναν ακόμη βαθύτερα.

Η ναυαγοσώστρια της InAction αμέσως άρπαξε το σωστικό σωσίβιο και ξεκίνησε να κολυμπάει προς το μέρος τους.

Τούς φώναξε να κρατηθούν όσο το δυνατόν δυνατότερα από το στρώμα μέχρι να φτάσει προς το μέρος τους. Την ίδια στιγμή, δύο κορίτσια, της ίδιας παρέας προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν, με τη ναυαγοσώστρια να τους ζητά να μείνουν πολύ κοντά στις προστατευτικές σημαδούρες της οριοθέτησης, ώστε αν κριθεί αναγκαίο να φωνάξουν για βοήθεια.

«Τα δύο κορίτσια ήταν ανεβασμένα πάνω σε SUP και θέλησαν να βοηθήσουν τους φίλους τους. Ωστόσο, και για τις ίδιες ήταν επικίνδυνο το ότι ήταν τόσο βαθιά, την ίδια ώρα που είχε ξεκινήσει να φυσάει ο άνεμος» περιέγραψε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η ναυαγοσώστρια, Βάσω Πατρώνη.

Η ίδια κολυμπούσε για πάνω από 200 μέτρα προκειμένου, να φτάσει στα παιδιά και να ξεκινήσει να τα οδηγεί προς τα έξω. Στο μεταξύ, πλησίασε για να βοηθήσει στη διάσωση και ένας ενήλικος που ήταν πάνω σε SUP παίρνοντας μάλιστα το στρώμα θαλάσσης, μια και τα παιδιά δεν ήθελαν να το αποχωριστούν.

Ομως η περιπέτεια δεν σταμάτησε εκεί. Την ώρα που η κ. Πατρώνη έβγαζε τα παιδιά προς τα έξω, αντιλήφθηκε ότι οι δύο κοπέλες ξεκίνησαν να παρασύρονται μεσοπέλαγα, απομακρυνόμενες από τις σημαδούρες και χωρίς να μπορούν να βγουν προς τα έξω λόγω του ανέμου. Στην ίδια κατάσταση, βρέθηκε και ο 35χρονος άνδρας με το SUP με αποτέλεσμα η ίδια να χρειάζεται να «τραβήξει» και τους τρεις προς τα έξω.

Εκ νέου, η ναυαγοσώστρια κολύμπησε προς τα μέσα, για να βγάλει με ασφάλεια τα τρία άτομα με τις σανίδες.

«Ηταν ένα περιστατικό που διήρκησε πάνω από μισή ώρα. Η απόσταση που χρειάστηκα να διανύσω ήταν πολύ μεγάλη, καθώς τα άτομα απομακρύνονταν όλο και περισσότερο από την ακτή λόγω του αέρα. Είναι ο λεγόμενος «στεριανός αέρας» που για εμάς είναι ό,τι χειρότερο. Δημιουργείται μία ορμή προς τα μέσα κάνοντας πολύ δύσκολο το να βγεις και πάλι προς τα έξω» επισήμανε η κ. Πατρώνη.

Τελικά τα πέντε άτομα οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην ακτή, παρά το σοκ που είχαν υποστεί.

Νέο περιστατικό στην Μπούφα

Νέο περιστατικό παρόμοιας διάσωσης σημειώθηκε και χθες το απόγευμα στη γειτονική παραλία της Μπούφας. Γύρω στις 5:30 το απόγευμα, η ίδια ναυαγοσώστρια κλήθηκε να συνδράμει για βοήθεια σε δύο κοπέλες που με τον ίδιο τρόπο απομακρύνθηκαν από την παραλία. Οι δύο κοπέλες βρίσκονταν σε SUP και σε φουσκωτό στρώμα, όταν από τη μία στιγμή στην άλλη απομακρύνθηκαν επικίνδυνα από την ακτή. Η κ. Πατρώνη αντιλήφθηκε την απόσταση που είχε δημιουργηθεί από τα όρια της παραλίας και αμέσως έτρεξε για βοήθεια. Οι κοπέλες ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν καταλάβει ότι απομακρύνθηκαν τόσο από τη στεριά.

Η ναυαγοσώστρια που επιχείρησε στις διασώσεις των ατόμων

Πηγή: taxydromos.gr (ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button