Διεθνής επικαιρότητα

Ζελένσκι: Το Κίεβο κάνει «τα πάντα» για να λάβει νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας πριν τον χειμώνα

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του κάνει “τα πάντα” για να λάβει από τη Δύση νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας πριν από τον χειμώνα, ώστε να αντιμετωπίσει κύματα βομβαρδισμών από τις ρωσικές δυνάμεις.

“Κάνουμε τα πάντα για να λάβει η Ουκρανία περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας πριν από τον χειμώνα. Και τώρα περιμένουμε συγκεκριμένες αποφάσεις από τους εταίρους μας”, δήλωσε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δημοσιεύτηκε απόψε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάλεσε επίσης να “πραγματοποιηθούν μόλις καταστεί δυνατό” οι εργασίες που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η προστασία και η ανοικοδόμηση βασικών υποδομών των ουκρανικών πόλεων.

Η Ρωσία εξαπέλυσε τον χειμώνα του 2022 κύματα μαζικών βομβαρδισμών εναντίον ουκρανικών υποδομών, βυθίζοντας συχνά εκατομμύρια ανθρώπους στο σκοτάδι και το κρύο.

Η Δύση προμήθευσε την Ουκρανία με συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, συμπεριλαμβανομένων συστοιχιών Patriot, αλλά αυτά δεν επαρκούν για την αναχαίτιση όλων των πυραύλων και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπολύουν συχνά αεροπορικά πλήγματα εναντίον στόχων στο ρωσικό έδαφος.

 

Ο αμερικανικός στρατός έδωσε στην Ουκρανία πυρομαχικά από το Ιράν που είχαν κατασχεθεί

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι έδωσαν στην Ουκρανία πυρομαχικά μικρού διαμετρήματος που είχαν κατασχεθεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους από το Ιράν προς τους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη, τους οποίους υποστηρίζει η Τεχεράνη.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται σε μια χρονική στιγμή που η στήριξη στην Ουκρανία επικρίνεται από βουλευτές της δεξιάς στις ΗΠΑ και μια σημαντική βοήθεια της Ουάσινγκτον προς το Κίεβο επλήγη από την προσωρινή συμφωνία για να αποφευχθεί η παράλυση του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν τη Δευτέρα “σχεδόν 1,1 εκατ. πυρομαχικά 7,62 χιλιοστών στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας”, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης για τη Μέση Ανατολή (Centcom).

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button