ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Χρησιμοποιημένες σύριγγες έξω από το δημοτικό σχολείο της Νεάπολης (φωτό) – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Ασταμάτητο «πάρε δώσε» στην μεγαλύτερη «πιάτσα» ναρκωτικών στον Βόλο, αυτή του οικισμού των Ρομά στη Νεάπολη. Άνθρωποι «φαντάσματα» κυκλοφορούν κάθε μέρα στον οικισμό για μια δόση ηρωϊνης και απελπισμένες μητέρες, παρακαλούν κάθε μέρα τους δικαστές να οδηγήσουν τα παιδιά τους με δικαστικές εντολές σε αποτοξίνωση. Η «σπείρα» της Νεάπολης κινεί χρήμα σε μια περιοχή που ο κόσμος πεινάει στην κυριολεξία και δεκάδες οικογένειες ζουν μέσα στις χωματερές και τα σκουπίδια. Εκεί, μέσα στα σκουπίδια, οι οικογένειες που ασχολούνται με το εμπόριο ναρκωτικών κρύβουν και τα φιξάκια, έτοιμα για πώληση.

«Βρείτε τρόπο να γίνει κάτι. Βλέπω το παιδί μου σπάνια, ζει στον δρόμο και για να το βρω πρέπει να περιμένω έξω από τον καταυλισμό γιατί εκεί είναι κάθε μέρα», λέει στα gegonota.news μητέρα που ζητούσε λύση για να κλείσει τον γιό της, πατέρα δύο παιδιών, σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

Κλοπές, βιαιότητες για την εξασφάλιση μιας δόσης που διανέμεται σε μια περιοχή όπου κυριαρχούν, για εκείνους τους πολλούς που δεν έγιναν διακινητές, ώστε να επιβιώσουν απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης . Οι τοξικομανείς «αγοραστές» παίρνουν τις δόσεις τους μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών.

Οι κάτοικοι της συνοικίας πέφτουν συνεχώς θύματα κλοπών από χρήστες, που κοιμούνται σε πάρκα και πεζοδρόμια ενώ σήμερα ακόμη μια καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας. Γονιός βρήκε έξω από το 23ο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο χρησιμοποιημένη σύριγγα και τονίζει πως δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η αδιανόητη κατάσταση στις γειτονιές.

Πηγή: gegonota.news

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button