ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Συνελήφθη 45χρονος δραπέτης από κατάστημα κράτησης

Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσαν 5 διωκτικά έγγραφα

Από το Τμήμα Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από επισταμένη διερεύνηση και αξιολόγηση πληροφοριών, σχεδιάστηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό δραπέτη φυλακών που αναζητούνταν από το 2011 και έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της 18-5-2024 στην Ελευσίνα, όπου συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για εγκληματική δραστηριότητα, την οποία είχε αναπτύξει με ομοεθνείς του όντας δραπέτης.

Ο 45χρονος είχε στην κατοχή του νομιμοποιητικά έγγραφα με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας από  τα στοιχεία των διωκτικών τίτλων, όμως από την  δακτυλοσκοπική σήμανση εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για τον αναζητούμενο δραπέτη.

Η εξέταση της γνησιότητας των νομιμοποιητικών εγγράφων είναι σε εξέλιξη, καθώς αναμένεται η απάντηση των αρχών της χώρας καταγωγής του.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 45χρονου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις με ποινή κάθειρξης (14) ετών και τρία εντάλματα σύλληψης για ένταξη του σε εγκληματική οργάνωση με ομοεθνείς του, οι οποίοι προέβαιναν σε ληστείες, διακεκριμένες κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής και σε μία περίπτωση σε απόπειρα ανθρωποκτονίας στο πλαίσιο τελεσθείσας ληστείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button