Διεθνής επικαιρότητα

Λαβρόφ: Η στρατηγική της Δύσης να «προκαλέσει ήττα της Ρωσίας» έχει αποτύχει

Οι χώρες της Ομάδας των 7 (G7) σκοπεύουν να συζητήσουν το ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάτι που συμφώνησαν σε «μυστική σύνοδο» που έγινε πριν από περίπου 10 ημέρες, δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη σε ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι οποιαδήποτε νέα βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα της σύγκρουσης εκεί και σημείωσε ότι το μόνο που θα κάνουν οι δαπάνες αυτού του είδους θα είναι να ζημιώσουν την οικονομία της Ευρώπης.

Η εφημερίδα Financial Times ανέφερε την Τρίτη πως η ΕΕ βρίσκεται στη διαδικασία κατάρτισης εναλλακτικού σχεδίου για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, με ποσό ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κατά το δημοσίευμα, το ποσό θα εξευρεθεί με την έκδοση αμοιβαίου χρέους προκειμένου να παρακαμφθεί η εναντίωση της Ουγγαρίας στην εκταμίευση ποσού από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, επιτρέποντας στην ΕΕ να αποδεσμεύσει γρήγορα τα ποσά προς το Κίεβο.

Παράλληλα, η τελευταία διαθέσιμη δόση χωρίς νέα ψηφοφορία στο αμερικανικό Κογκρέσο, για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ύψους 250 εκατ. δολαρίων αποδεσμεύτηκε χτες Τετάρτη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button