Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Nήματα του χειμώνα – Νήματα Ιανουαρίου

 

Τα Νήματα Ιανουαρίου του πολιτιστικού προγράμματος ΝΗΜΑΤΑ του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, συνεχίζει τη διαδρομή του μέσα στον δεύτερο μήνα του χειμώνα.
Εστιάζει στην Αφήγηση, την προφορική αφήγηση, με οδηγό την αφηγήτρια παραμυθιού Αγνή Στρουμπούλη.

Θα ξετυλιχτούν τα εξής νήματα για τον Ιανουάριο:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ (για ενήλικες με ή χωρίς εμπειρία στην προφορική αφήγηση) με την ΑΓΝΗ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗ

18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 5-8 μ.μ. και
20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 10-1 μ.μ.
στο 3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας

Απευθύνεται σε ενήλικες με ή χωρίς εμπειρία στην Προφορική Αφήγηση. Με Ασκήσεις-Παιχνίδια θα συνδεθούμε μεταξύ μας για ν’ ανασύρουμε από τη μνήμη μας την οικειότητα και το ήθος-τρόπους του Πολιτισμού της Προφορικότητας. Εκεί φυτρώνουν και καρποφορούν τα Παραμύθια, εκεί φωλιάζει η ψυχή μας κι άμα ξεμανταλώσουμε το πορτόνι θ’ αναδυθεί η ικανότητά μας για άμεση και βαθειά επικοινωνία μέσα στον κύκλο της Αφήγησης. Τα νήματα του Χειμώνα θα γίνουν κατακόκκινα όπως η κόκκινη κλωστή δεμένη….

ΑΓΝΗ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗ
αριθμός συμμετεχόντων 18 /απαιτείται δήλωση συμμετοχής
τηλ.2463022611-6989853155:

«ΛΥΚΕ, ΛΥΚΕ, ΕΙΣΑΙ ‘ΔΩ;»
ΑΦΗΓΗΣΗ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ με την ΑΓΝΗ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗ και τον ΣΤΑΥΡΟ ΠΑΡΓΙΝΟ

Αφήγηση-Παράσταση με φωνή και βιολοντσέλο για μεικτό κοινό, τους νέους του Συλλόγου και παιδιά Δημοτικού σχολείου. Αντλούμε από τον Πολιτισμό της Προφορικότητας [Παραμύθια, Μαντέματα, Λαχνίσματα, Παιχνίδια κλπ.] και με κορμό τις Αφηγήσεις παρακινούμε τα «παιδιά» να συμμετάσχουν με λόγο, κίνηση, ρυθμική υπόκρουση.
αριθμός συμμετεχόντων 60 (παιδιά, νέοι, ενήλικες, με και χωρίς αναπηρία) /απαιτείται δήλωση συμμετοχής τηλ.2463022611-6989853155

ΑΓΝΗ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗ

Γεννήθηκε το 1952 στον Πειραιά. Από το 1995 αφηγείται Παραμύθια της Προφορικής Παράδοσης, κυρίως ελληνικά, αλλά και άλλων Παραδόσεων. Έχει κάνει ανθολογήσεις: «Παραμύθια με ανεξιχνίαστες γριές» και «Παραμύθια με αρειμάνιους δράκους» εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ, «Το Πετειναράκι» εκδόσεις ΑΠ Χίος, «Κάτι κατεργάρηδες ποντικοί» και «Αχ! αυτοί οι καλικάντζαροι» εκδόσεις ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ, «Το κουντουνάκι» και «Ο δέντρος» εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, «Το περγαλιό» και «Το πετροκάραβο» εκδόσεις ΑΡΜΟΝΙΑ, «νάνι, νάνι…» εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ. Επίσης έχει κάνει μεταφράσεις: «Κούκλες και Μαριονέτες», «Το θεατρικό παιχνίδι», «Κάστρα στην άμμο», «Λεξικό του Θεάτρου» στις εκδόσεις Gutenberg. «Μια γυναίκα: Καμίλλη Κλωντέλ» στις εκδόσεις της Εστίας. «Παραμύθια από το Κάιρο» στις εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ. Δικό της βιβλίο: «Η μύγα», μικρά πεζά, εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ.

Στο Ραδιόφωνο: δεκατρία χρόνια εκπομπές στην Ελληνική Ραδιοφωνία. 20 χρόνια Εργαστήρια για την Τέχνη της Αφήγησης στο Δήμο Αθηναίων, στο Μουσείο Μπενάκη, σε Δημόσιες Βιβλιοθήκες, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. 27 χρόνια παραστάσεις Αφήγησης σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό· σε θέατρα, μουσεία, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, φυλακές, βιβλιοθήκες, πολιτιστικά κέντρα, μουσικές σκηνές, φεστιβάλ, πλατείες, συνέδρια. Κι ακόμα πιο πριν: Κοινωνική λειτουργός και Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Άρχισε τις μουσικές του σπουδές μαθαίνοντας μαντολίνο στην Κλασσική Μαντολινάτα Αθηνών με δάσκαλο τον κ. Μιχάλη Βαινδηρλή. Το 1994 ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολοντσέλο στο Ελληνικό Ωδείο, στην τάξη της κας Ντάνας Χατζηγεωργίου από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Ως βιολοντσελίστας και μαντολινίστας έχει συμμετάσχει σε διάφορες ελληνικές ορχήστρες, σε θεατρικές και δισκογραφικές παραγωγές, ενώ παράλληλα αποτελεί σταθερό μέλος σε ensembles μουσικής δωματίου και σχημάτων ποικίλων μουσικών κατευθύνσεων. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button