ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες η ξιφομάχος Δώρα Γκουντούρα!

Μετά το παγκόσμιο κύπελλο «Ακρόπολις», η Δώρα Γκουντούρα εξασφάλισε οριστικά μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, στο αγώνισμα της σπάθης. Οπως και στο Τόκιο, έτσι και στο Παρίσι, η Δώρα Γκουντούρα θα είναι αυτή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελληνίδα ξιφομάχος έφτασε τους 174 βαθμούς στην Ολυμπιακή κατάταξη και έχει στα χέρια της την ατομική πρόκριση, ανεξάρτητα από την έκβαση του τελευταίου αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου, στο Σιντ-Νίκλαας του Βελγίου (15-17 Μαρτίου). Θα είναι η δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή της αθλήτριας του Θανάση Δελενίκα μετά το Τόκιο το 2021 (21η θέση) και η 16η διοργάνωση με ελληνική συμμετοχή στην ξιφασκία. Επίσης, η Ελλάδα θα έχει εκπρόσωπο στο όπλο της σπάθης γυναικών για τέταρτη διαδοχική διοργάνωση μετά το 2012 (Βασιλική Βουγιούκα), το 2016 (Βασιλική Βουγιούκα) και το 2021 (Δώρα Γκουντούρα).

Θα είναι η δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή της αθλήτριας του Θανάση Δελενίκα μετά το Τόκιο το 2021 (21η θέση) και η 16η διοργάνωση με ελληνική συμμετοχή στην ξιφασκία. Επίσης, η Ελλάδα θα έχει εκπρόσωπο στο όπλο της σπάθης γυναικών για τέταρτη διαδοχική διοργάνωση μετά το 2012 (Βασιλική Βουγιούκα), το 2016 (Βασιλική Βουγιούκα) και το 2021 (Δώρα Γκουντούρα).

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button