Διεθνής επικαιρότητα

Σε Ιορδανία, Ισραήλ και Λίβανο η Μπέρμποκ για το Mεσανατολικό

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ μεταβαίνει σήμερα εκ νέου στη Μέση Ανατολή, με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, μεταξύ των οποίων και οκτώ Γερμανοί. Η κυρία Μπέρμποκ θα επισκεφθεί την Ιορδανία, το Ισραήλ και τον Λίβανο.

Λίγο πριν από την αναχώρησή της για το Αμμάν, η υπουργός επανέλαβε την «ακλόνητη αλληλεγγύη» της γερμανικής κυβέρνησης προς το Ισραήλ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «ο αγώνας μας είναι εναντίον της Χαμάς και όχι εναντίον του άμαχου παλαιστινιακού πληθυσμού, ο οποίος υποφέρει επίσης πάρα πολύ». Η κυρία Μπέρμποκ σημείωσε ακόμη ότι θέλει με το ταξίδι της να προωθήσει την προσπάθεια απελευθέρωσης των ομήρων που απήγαγε η Χαμάς κατά την επίθεσή της στο Ισραήλ.

Νωρίτερα, με ανάρτησή της στην πλατφόρμα «Χ», η Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε «σοκαρισμένη» από την επίθεση με μολότοφ εναντίον συναγωγής στο Βερολίνο τη νύχτα της Τετάρτης. «Είναι αβάσταχτο οι Εβραίοι στη Γερμανία να πρέπει να φοβούνται ότι θα ζωγραφιστεί το άστρο του Δαυίδ στα σπίτια τους ή θα προσπαθήσει κάποιος να κάψει συναγωγές. Είμαστε αντίθετοι σε αυτό, με όλη τη δύναμη του κράτους και της κοινωνίας μας. Το “ποτέ ξανά” είναι τώρα!», ανέφερε η υπουργός.

Την ίδια ώρα η αρμόδια των Πρασίνων για θέματα εσωτερικής πολιτικής Λάμια Καντόρ διαπιστώνει αποτυχίες και στο κόμμα της σχετικά με την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού μεταξύ των μουσουλμάνων στη Γερμανία. «Νομίζω ότι χρειαζόμαστε αμείλικτη αναθεώρηση για το θέμα. Στο παρελθόν έχουμε καταδικάσει μόνο εν μέρει τον ισλαμικό αντισημιτισμό και έχουμε εμπλακεί σε ‘αθωωτικές’ συζητήσεις», είπε χαρακτηριστικά στο Πρωινό Μαγκαζίνο των ARD και ZDF.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button