Κεντρική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

«Ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών στον Τύμβο Καστά»


Ταχύτατα προχώρησε η αποκατάσταση στον περίβολο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών, μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του Ιουνίου, δήλωσε από τις Σέρρες ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας συμπληρώνοντας πως μένει να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση στα χώματα πάνω στον Τύμβο που έχουν σημειωθεί κάπιες ζημιές, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει γίνει καμία ζημιά στο μνημείο, μέσα και πέριξ αυτού.


Ο κ. Περιφερειάρχης είπε πως μετά την ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο για τις ζημιές λόγω των έντονων βροχοπτώσεων επικοινώνησε με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και έλαβε τη διαβεβαίωση πως το Υπουργείο θα εμπλακεί άμεσα, όπως και έγινε για να αποκατασταθεί η ζημιά. Παράλληλα τόνισε πως σε τελευταία επικοινωνία με την κ. Μενδώνη ενημερώθηκε πως από το Υπουργείο Πολιτισμού ξεκινούν νέες υδραυλικές μελέτες, οι οποίες θα διασφαλίσουν ότι και μελλοντικά όποια και να είναι τα πλημμυρικά φαινόμενα δε θα υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης ή ζημιάς στο μοναδικό αυτό Μακεδονικό μνημείο.
Οι νέες υδραυλικές μελέτες του Υπουργείου θα γίνονται παράλληλα , θα προστεθούν στις εργασίες που ήδη γίνονται δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις αλλά περισσότερα έργα.

«Ο Τύμβος Καστά, η Αμφίπολη, το Μνημείο αυτό θα προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς, το ζήτησα πρόσφατα από την κ. Υπουργό Πολισμού στην επίσκεψή της στο γραφείο μου στην Π.Κ.Μ και θα παραδοθεί για χρήση στους πολίτες σύντομα, εμείς είμαστε εδώ ως Περιφέρεια Κ.Μ , έχοντας διασφαλίσει τους πόρους να πιέσουμε το Υπ. Πολιτισμού να προχωρήσει ταχύτερα απ΄ότι μέχρι σήμερα, γιατί στόχος μας πρέπει να είναι και σ αυτό συμφωνούμε απόλυτα με την κ. Υπουργό, το 2022 με 2023 να ανοίξει ο Τύμβος Καστά για τις πρώτες επισκέψεις για επιστήμονες. Είναι πολύ σημαντικό επιστήμονες από όλο τον κόσμο να αρχίσουν να επισκέπτονται αυτό το μοναδικό Μακεδονικό μνημείο» κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ – Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button