ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Επιστολή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με αίτημα να συγκληθεί η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ

Oι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη, Μιχάλης Κατρίνης, Γιώργος Νικητιάδης, Απόστολος Πάνας, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μανώλης Χνάρης, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Χριστίνα Σταρακά

Tη σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί η αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη, Μιχάλης Κατρίνης, Γιώργος Νικητιάδης, Απόστολος Πάνας, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μανώλης Χνάρης, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Χριστίνα Σταρακά.

Με επιστολή τους στον πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χρήστο Μπουκώρο, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζουν ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα τους, με την από 29/2/2024 απαντητική της επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη, πρότεινε ως πλέον κατάλληλο τόπο για τη συζήτηση των προτάσεων που αφορούν την αναθεώρηση της Νέας Κ.Α.Π., την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπου θα αναλυθεί η προετοιμασία και οι θέσεις της κυβέρνησης, τα κόμματα θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και θα κληθούν να συμβάλουν με τις απόψεις τους οι φορείς των αγροτών καθώς και επιστημονικοί φορείς.

«Ο κ. Αυγενάκης όχι μόνο δεν αποδέχθηκε την πρόταση μας, προσπάθησε μάλιστα να ευτελίσει την έννοια του σοβαρού και τεκμηριωμένου διαλόγου όπως απαιτεί το μέγεθος των προβλημάτων του αγροτικού τομέα και υπεκφεύγει συστηματικά, μεταθέτοντας της ευθύνες της κυβέρνησης για την αποτυχία του δικού της Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου στους Πράσινους και Σοσιαλιστές» αναφέρουν οι βουλευτές, και προειδοποιούν ότι «η απουσία του στοιχειώδους διαλόγου, όπως έπραξε ο κ. Αυγενάκης, όταν μεταξύ άλλων κατέθεσε στις 26 Φεβρουαρίου μια σειρά προτάσεων χωρίς έστω μια υποτυπώδη διαβούλευση με τους φορείς, αποβαίνει τελικά σε βάρος των αγροτών».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να κληθούν στην επιτροπή ο κ. Αυγενάκης και οι αρμόδιοι φορείς ώστε πραγματικά να αποδείξει η επιτροπή ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκρίνεται στον θεσμικό της ρόλο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button