ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Καταζητείται 51χρονη για απάτη σε βάρος Βολιώτισσας – Το κόλπο που χρησιμοποίησαν οι απατεώνες

Αναζητείται για να οδηγηθεί στην φυλακή 51χρονη από την Βουλγαρία, η οποία καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για συνέργεια σε απάτη σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή.
Θύμα της απάτης 77χρονη Βολιώτισσα, την οποία οι απατεώνες έπεισαν να καταβάλει 2.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας το κόλπο με το τηλεφώνημα για ατύχημα συγγενικού προσώπου, ενώ η 51χρονη ήταν εκείνη που παρέλαβε τα χρήματα.

Συγκεκριμένα, στις 6 Ιανουαρίου 2020, άνδρας αγνώστων στοιχείων επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 77χρονη, στην οποία συστήθηκε ως γιατρός, λέγοντας στην ηλικιωμένη πως η κόρη της τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο και πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργείο. Όμως καθώς η δήθεν επέμβαση ήταν ακριβή, όπως της είπε, η 77χρονη θα έπρεπε να δώσει «φακελάκι» ύψους 2.000 ευρώ, το οποίο ο δράστης της υπέδειξε να αφήσει κοντά σε κάδο απορριμμάτων.

Η ηλικιωμένη πείστηκε και πράγματι κατέβαλε τα χρήματα σε σακούλα στο συμφωνηθέν σημείο, από όπου τα παρέλαβε η κατηγορούμενη, η οποία όμως ταυτοποιήθηκε και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της για άμεση συνέργεια σε απάτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η 51χρονη απασχολεί τις αρχές, καθώς έχει βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο και βρισκόταν κρατούμενη στις φυλακές Θηβών, έχοντας πρόσφατα αποφυλακιστεί.

Η κατηγορούμενη δεν παρουσιάστηκε χθες στην δικαστική αίθουσα, ούτε και εκπροσωπήθηκε από συνήγορο, με την υπόθεση να εκδικάζεται ερήμην της. Κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή και δικαίωμα έφεσης χωρίς αναστέλλουσα δύναμη, ενώ αναζητείται από τις αρχές για να οδηγηθεί και πάλι στην φυλακή.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button