Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Μνημόσυνο των αποθανόντων του Πανελλήνιου συλλόγου συνταξιούχων τηλεπικοινωνιών – ομίλου ΟΤΕ περιφερειακού τμήματος Δυτικής Μακεδονίας

 

Ανέλπιστη ήταν η συμμετοχή του Πανελλήνιου συλλόγου συνταξιούχων τηλεπικοινωνιών – ομίλου ΟΤΕ περιφερειακού τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, στο καθιερωμένο μνημόσυνο των αποθανόντων συναδέλφων τους, το οποίο πραγματοποιήθηκε όπως κάθε φορά, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Δρυόβουνο Βοΐου, το αρχαιότερο μοναστήρι στην ΠΕ Κοζάνης.

Ιδρύθηκε το 1592 και αγιογραφήθηκε το 1652. Μετά τη θεία λειτουργία, δόθηκε δεξίωση στο αρχονταρίκι της Μονής, όπου το Δ.Σ του συλλόγου προσέφερε στους παρευρισκόμενους καφέ, πολλά εδέσματα και αναψυκτικά. Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στα Ιωάννινα τον όμορφο αυτόν τόπο και ξενάγηση σε αξιοθέατα της πόλης, μεταξύ αυτών το Κάστρο των Ιωαννίνων που περιέχει διάφορα μουσεία, όπως το “Φετιχιέ Τζαμί”, τον τάφο του Αλή, Πασά, το Βυζαντινό μουσείο και την αίθουσα έκθεσης αργυροχρυσοχοΐας. Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο Ιωαννίνων και το νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας ή της λίμνης του Αλή Πασά. Εκει βρίσκεται μικρός οικισμός με διάφορα αξιοθέατα και η τελευταία κατοικία του Αλή Πασά. Είναι ένα από τα δυο κατοικημένα νησιά, (με λίμνη στη χώρα μας). Το άλλο είναι ο Άγιος Αχίλλειος Πρεσπών. Έπειτα  οι συνταξιούχοι  απόλαυσαν στην πόλη τα ωραία φαγητά στα μεζεδοπωλεία των Ιωαννίνων. Ενθουσιασμένοι όλοι από την επιτυχημένη οργάνωση της εξόρμησης επέστρεψαν στην Κοζάνη με τις καλύτερες αναμνήσεις και με την επιθυμία όλων των συμμετεχόντων να γίνουν κι άλλες εξορμήσεις.

 

Ο Πρόεδρος Ε. Μεταξιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Γ. Ευαγγέλου.


Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button