Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Ψαρά: Τα 5 θέματα που έθεσε ο δήμαρχος Κ. Βρατσάνος στον πρωθυπουργό

Πέντε βασικά ζητήματα τέθηκαν από το δήμαρχο Ηρωικής Νήσου Ψαρών στην κοινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δημάρχους του Νομού.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών, «στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χίο, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024, δόθηκε η ευκαιρία στους Δημάρχους Χίου, Ηρωικής Νήσου Ψαρών και Οινουσσών να έχουν ένα τετ α τετ μαζί του με σημείο συνάντησης το Δημαρχείο του νησιού».
Για το Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών, ο Δήμαρχος Κώστας Βρατσάνος εστίασε στα 5 βασικότερα θέματα που απασχολούν το Δήμο και το νησί και χρήζουν άμεσης παρέμβασης και αυτά είναι:

  1. Οι πολύ υψηλοί συντελεστές του Φ.Π.Α. που επιβαρύνουν περαιτέρω το ήδη επιβαρυμένο κόστος ζωής στο νησί και σε όλα τα μικρά νησιά της πατρίδας μας.
  2. Η δραματική υποστελέχωση του δήμου και η ανάγκη θεσμοθέτησης ειδικής πρόβλεψης στις προκηρύξεις που εκδίδονται για διορισμούς στους δήμους για τα μικρά νησιά για τουλάχιστον πενταετή παραμονή, χωρίς δυνατότητα απόσπασης ή μετάθεσης.
  3. Βελτίωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και παροχή κινήτρων όπως οι πολυετείς συμβάσεις στους πλοιοκτήτες προκειμένου να ανανεώσουν το στόλο τους με νεότερα, ασφαλέστερα και ταχύτερα πλοία.
  4. Η υποστελέχωση του ιατρείου του νησιού και η άμεση ανάγκη τοποθέτησης ειδικευμένου ιατρού που θα βελτιώσει τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες και θα μειώσει την ανάγκη αεροκομιδών.
  5. Η ταχύτερη ολοκλήρωση της υπό εκπόνησης μελέτης του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου (ΤΠΣ), που εξελίσσεται παράλληλα με τα άλλα δύο νησιά, Χίου και Οινουσσών, που θα αποτελέσει το βασικότερο εργαλείο ανάπτυξης του νησιού μας για τα επόμενα χρόνια.

    «Το νησί μας, την τελευταία δεκαετία, έχει κάνει βήματα προόδου και έχει αξιοποιήσει εργαλεία που του προσφέρουν μια ποιοτική και βιώσιμη καθημερινότητα συγκριτικά με την γεωγραφική του θέση, όμως ο υψηλός δείκτης γήρανσης απειλεί τη βιωσιμότητά του και απαιτείται δέσμη μέτρων (για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και κινητροδότηση των νέων) που θα ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση και θα δώσουν στο νησί μας προοπτική και αναπτυξιακή τροχιά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κώστας Βρατσάνος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button