Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Λέσβος: Από το Ταμείο Αλληλεγγύης η αποκατάσταση του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Μια ευχάριστη είδηση προέκυψε από την τριήμερη επίσκεψη στη Λέσβο του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, για την αποκατάσταση του Αναγνωστηρίου. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αγιάσο για το πώς μπορεί η πολιτεία να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε πριν από 7 χρόνια, όταν κατέρρευσε η σκεπή του Αναγνωστηρίου, ενός πνευματικού κυττάρου του νησιού, ο Υπουργός Μετανάστευσης ανακοίνωσε ότι το έργο θα ενταχθεί στο Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου.

Όπως δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο κ. Καιρίδης, μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης το Υπουργείο Μετανάστευσης θα χρηματοδοτήσει το δήμο Μυτιλήνης για να αναλάβει το έργο αποκατάστασης της ζημιάς. Σήμερα μάλιστα κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης με τη διαδικασία χρησιδανείου, ο δήμος θα πάρει αποφασίσει να περάσει στην αρμοδιότητά του το Αναγνωστήριο υπό προϋποθέσεις για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί το έργο, δεδομένου ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αναγνωστηρίου, δεν επιτρέπει την απευθείας κρατική χρηματοδότηση.

Εδώ και 7 χρόνια οι φορείς του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου αλλά και του δήμου Μυτιλήνης προσπαθούν να βρουν φόρμουλα χρηματοδότησης αλλά , γραφειοκρατικές διαδικασίες και αγκυλώσεις σε νόμους και άρθρα, δεν επέτρεψαν μέχρι τώρα να προχωρήσει αυτό το πολύ σοβαρό θέμα. Παρά τις πληγές του το Αναγνωστήριο περιόρισε μεν, αλλά δεν σταμάτησε την πλούσια προσφορά του στον πολιτισμό του νησιού και την μεταλαμπάδευση της γνώσης της παράδοσης και του πολιτιστικού πλούτου στα νέα παιδιά. δράσεις.

Ο κ. Καιρίδης επισκέφθηκε από το Σάββατο 18 εως τη Δευτερα 20 Μαϊου τη Λεσβο, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, στο Βόρειο Αιγαίο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button