Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Θα αγωνιστούμε για να μείνει η Ουγγαρία μακριά από …αυτήν την τρέλα!»

Την αντίθεση της στα νέα σχέδια του ΝΑΤΟ προκειμένου να μαζέψει 100 δισεκατομμύρια ευρώ για την Ουκρανία σε ένα πλάνο πενταετίας, εκφράζει η Βουδαπέστη. Αναφερόμενος στο θέμα το οποίο θα τεθεί στην υπουργική σύνοδο των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι, ο Υπουργός Εξωτερικών Πίτερ Σιγιάρτο είπε και τα εξής:

«Τις επόμενες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα της Ουγγαρίας να μείνει μακριά από αυτήν την τρέλα, να μαζέψει αυτά τα 100 δισεκατομμύρια και να τα διώξει από την Ευρώπη. Εφόσον τα χρήματα πρόκειται να συγκεντρωθούν σε διάστημα πέντε ετών, αυτό σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ αναμένει οι εχθροπραξίες να συνεχιστούν για αυτήν την περίοδο».

Το προσχέδιο σχεδίου για το ταμείο στρατιωτικής βοήθειας παρουσιάστηκε στα κράτη μέλη του μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ από τον Γενικό Γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αποκάλυψε ο Σιγιάρτο.
Η Βουδαπέστη δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια του λαού της πριν από οτιδήποτε άλλο και θα κάνει ό,τι μπορεί για να «μείνει εκτός πολέμου», εξήγησε, προσθέτοντας ότι η άποψη της Ουγγαρίας παραμένει ότι η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων. «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την απειλή ενός νέου παγκόσμιου πολέμου και τις προετοιμασίες για έναν πυρηνικό πόλεμο. Αυτή η τρέλα εδώ στην Ευρώπη πρέπει να σταματήσει», τόνισε ο Σιγιάρτο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button