ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Προσοχή: Κλείνουν οι τράπεζες για 4 ημέρες – Τι αλλάζει στις πληρωμές

Το Πάσχα των Καθολικών φέρνει αλλαγές σε πληρωμές και μισθούς

Κλειστές για τέσσερις μέρες θα παραμείνουν οι ελληνικές τράπεζες, λόγω του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών.

Το Πάσχα των Καθολικών πέφτει φέτος στις 31 Μαρτίου και ως εκ τούτου η Παρασκευή 27 Μαρτίου και η Δευτέρα 1η Απριλίου θεωρούνται τρόπον τινά τραπεζικές αργίες.

Στην Ελλάδα, τα καταστήματα των τραπεζών αν και θα λειτουργούν κανονικά, θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση στο συναλλακτικό κοινό.

Οι τράπεζες

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν προειδοποιήσει ότι, «λόγω της εορτής του Πάσχα των Καθολικών, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου, θα εκτελεστούν την Τρίτη 2 Απριλίου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη».

Οι μεταφορές εντός της ίδιας τράπεζας, παρά το ότι αναμένεται να εκτελεστούν κανονικά, θα έχουν ημερομηνία αξίας την Τρίτη 2 Απριλίου.

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στην εκτέλεση των μισθοδοσιών, καθώς θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τρίτη 2 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1η Απριλίου, θα παραμείνει κλειστό και το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Το Καθολικό Πάσχα πέφτει φέτος την Κυριακή 31 Μαρτίου. Πρόκειται για μία ημερομηνία που καθορίζεται από την Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο που ακολουθεί την εαρινή ισημερία.

Δόθηκε παράταση για οφειλές

Το Υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοίνωσαν την παράταση της προθεσμίας πληρωμής οφειλών λόγω της ειδικής τραπεζικής αργίας που επιβάλει το Πάσχα των Καθολικών.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι οι προθεσμίες για καταβολή οφειλών και δόσεων παρατείνονται λόγω Καθολικού Πάσχα, έως και τις 2 Απριλίου 2024.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button