Διεθνής επικαιρότητα

Διάσκεψη του Καϊρου: Στόχος μας ένας οδικός χάρτης για την ανθρωπιστική κρίση λέει ο Αλ Σίσι

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος δήλωσε ότι έχει προσκαλέσει του ηγέτες να έρθουν σε μία συμφωνία, αναφορικά με έναν οδικό χάρτη για τον τερματισμό της ανθρωπιστικής καταστροφής στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και για την αναζωογόνηση της πορείας ειρήνευσης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Οι στόχοι του οδικού χάρτη συμπεριλαμβάνουν τη διανομή βοήθειας στη Γάζα, αλλά και μία συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός, που θα ακολουθούνται από διαπραγματεύσεις για μία λύση δύο κρατών, όπως δήλωσε ο Σίσι.

Τη θέση ότι ο εξαναγκαστικός ή εσωτερικός εκτοπισμός των Παλαιστινίων θα μπορούσε να είναι έγκλημα πολέμου εξέφρασε στην εναρκτήρια ομιλία του ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας.

Η αναφερόμενη διάσκεψη πραγματοποιείται καθώς το Ισραήλ προετοιμάζει μία χερσαία εισβολή στη Γάζα, μετά από την επίθεση της Χαμάς που στοίχισε τη ζωή σε 1.400 ανθρώπους.

Περισσότεροι από 4.100 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει από την αντεπίθεση του Ισραήλ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ η ανθρωπιστική κρίση κλιμακώνεται παρά το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα καθώς πέρασαν μόνο 20 φορτηγά και δεν θα περάσουν άλλα μέχρι τη Δευτέρα κάτι που χαρακτηρίζεται σταγόνα στον ωκεανό καθώς οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button