ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Καρδίτσα: Καθιζήσεις στην Πεζούλα από την κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου

Ζημιές προκλήθηκαν στην περιοχή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και συγκεκριμένα στη Δημοτική Κοινότητα Πεζούλας, από την βροχόπτωση του Σαββατοκύριακου (6-7/1).

Όπως ανέφερε στο KarditsaLive.Net ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, παρότι η ένταση της βροχής δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό, δημιουργήθηκαν προβλήματα στο «προσήλιο» του οικισμού της Πεζούλας.

Για όσους δεν γνωρίζουν η Τ.Κ. Πεζούλας χωρίζεται στη μέση από το δρόμο που οδηγεί προς Φυλακτή και το «προσήλιο» είναι το κομμάτι του οικισμού που βρίσκεται δεξιά. Από σημείο που βρίσκεται κοντά στην γέφυρα η πλαγιά «έβγαλε νερά», προκλήθηκε καθίζηση με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος και να μην υπάρχει πρόσβαση προς αυτή την πλευρά του οικισμού, τόνισε ο κ. Νάνος.

Το συγκεκριμένο κομμάτι, συνέχισε, είναι μέσα στα τεχνικά δελτία για τον “Daniel” έχει υπογραφεί σύμβαση και είμαστε σε συνεννόηση με τον εργολάβο καθώς είναι μέσα στο πεδίο παρεμβάσεων του, για να επέμβει τοπικά και να έχουμε γρήγορη αποκατάσταση.

Επίσης, τόνισε ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, υπάρχει μία μικρή αλλά ενδεικτική της κατάστασης καθίζηση στην όχθη του ποταμού, λίγο πριν μπεις στον οικισμό, εκεί που βρίσκεται το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων.

Πέραν αυτών ο κ. Νάνος υπογράμμισε ότι οι ορεινές περιοχές έχουν τραυματιστεί σοβαρά από τον “Daniel” και η διαδικασία των καθιζήσεων είναι συνεχιζόμενη. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις παρεμβάσεις που έγιναν στο Μορφοβούνι τόσο σε ποιότητα και αποτελεσματικότητα, όσο και σε ταχύτητα. Επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν σε αρκετές περιοχές.

Πηγή: karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button