ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Εκπτώσεις από 15% έως 95% ανακοίνωσαν οι εταιρείες

Μπαράζ προσφορών από Seajets, Blue Star, Hellenic Seaways, Μινωικές, Golden Star και Fast Ferries

Προσφορές που ξεκινούν από έκπτωση 15% και σε περιπτώσεις, όπως για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού, φτάνουν έως και το 95% ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα πολλές ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, σύμφωνα με το kathimerini.gr. Ορισμένες εταιρείες περιλαμβάνουν μάλιστα προσφορές όχι μόνο για οικογένειες αλλά και για παρέες ή  μεμονωμένους ταξιδιώτες.

Οι προσφορές έρχονται μετά από πρωτοβουλία της κυβέρνησης προκειμένου να ανακουφιστεί το κόστος μετακίνησης στις διακοπές για τις ελληνικές οικογένειες.

Παρά το γεγονός ότι οι ακτοπλοϊκές εξακολουθούν να διαμηνύουν πως τα λειτουργικά τους έξοδα εν γένει έχουν αυξηθεί κατακόρυφα εξαιτίας του πληθωρισμού, ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της κυβέρνησης να στηρίξουν την προσπάθεια ελάφρυνσης του κόστους των μετακινήσεων.

Οι περισσότερες ακτοπλοϊκές, διευκρινίζουν ότι παρέχεται η δυνατότητα σε όσους έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια να τα ακυρώσουν, ανάλογα με τα προβλεπόμενα της πολιτικής ακυρώσεων της κάθε εταιρείας, και να εκδώσουν νέα με χαμηλότερες τιμές υπό τον περιορισμό της διαθεσιμότητας. Κάτι που στην παρούσα φάση της σεζόν χαρακτηρίζεται από πηγές της αγοράς ως επιεικώς ριψοκίνδυνο. Επιπλέον, καθώς οι πληρότητες των πλοίων για τα τέλη Ιουλίου και τον Αύγουστο βρίσκονταν ήδη σε ψηλά επίπεδα εκτιμάται πως μετά και τις προσφορές θα τείνει να αγγίξουν το 100%. Αρκετές εταιρείες πάντως εκδίδουν από τώρα εισιτήρια με μειωμένες τιμές για τα διαστήματα που ισχύουν οι προσφορές.

Το σύνολο τον ακτοπλόων εφαρμόζει τις προσφορές συνδυαστικά με τις ισχύουσες μέχρι σήμερα. Ωστόσο άλλες εταιρείες εφαρμόζουν τις παλιές προσφορές στις νέες τιμές που διαμορφώνουν οι νέες εκπτώσεις και άλλες το αντίστροφο. Σε κάθε περίπτωση οι προσφορές αναλυτικά αναμένεται να αναρτηθουν στις ιστοσελίδες των εταιρειών έως και την Τρίτη.

Η Seajets ανακοίνωσε ότι για το διάστημα από την 18η Ιουλίου και για ταξίδια έως και την 18η Σεπτεμβρίου θα προσφέρει έκπτωση 30% στα εισιτήρια επιστροφής τετραμελών οικογενειών σε ένα μεγάλο αριθμό δρομολογίων, ήτοι έκπτωση 15% συνολικά,  και έκπτωση 20% σε όλα τα εισιτήρια για μόνιμους κατοίκους νησιών ενώ το ποσοστό αυτής της έκπτωσης διευρύνεται στο 40% για τους κατοίκους Δωδεκανήσων και την γραμμή της εταιρείας από τη Σητεία.

Επίσης προσφέρει έκπτωση 30% στα εισιτήρια επιστροφής για τρίτεκνες οικογένειες σε συγκεκριμένα δρομολόγια (-15% στο σύνολο) ενώ διατηρεί την έκπτωση 50% που ισχύει για τους πολύτεκνους. Για ορισμένες γραμμές που δεν περιλαμβάνονται στις παραπάνω εκπτώσεις προσφέρεται έκπτωση 25% στα εισιτήρια επιστροφής. Ακόμα, προσφέρει εκπτώσεις από 30% έως και 50% στα εισιτήρια επιστροφής για ταξίδια του πραγματοποιούνται αυθημερόν από Πάρο προς Μύκονο, από Νάξο προς Μύκονο και από Πάρο προς Τήνο ενώ εξετάζει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία την άμεση χορήγηση έκπτωσης 15% στους δικαιούχους του Market Pass. Οι εκπτώσεις αυτές προσφέρονται επιπλέον των προσφορών που ήδη κάνει η Seajets.

Η Attica Group (Blue Star και Hellenic Seaways) ανακοίνωσε έκπτωση 20% για οικογένειες αλλά και παρέες 3 έως 5 ατόμων με ΙΧ σε όλα τα δρομολόγια από Πειραιά για τα νησιά, μετάβασης και επιστροφής, από 17 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον ανακοίνωσε έκπτωση 50% στα εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να πληρώνουν μόνο το 5% της αξίας του εισιτηρίου για όλους τους προορισμούς του ομίλου σε Κυκλάδες, Σαρωνικό, Δωδεκάνησα, Βόρειο Aιγαίο, Σποράδες και Κρήτη. Παράλληλα αυξάνει την έκπτωση για ταξίδια προς νησιά που έχουν επηρεαστεί από το προσφυγικό όπως η Σάμος, η Λέρος η Χίος η Μυτιλήνη και η Κως από 30% σε 40% υπό την προϋπόθεση προσκόμισης αποδεικτικού διαμονής σε ξενοδοχείο των ως άνω προορισμών. Οι εκπτώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις εκπτώσεις που προσφέρει παγίως όπως έως 40% για 596.000 μέλη του προγράμματος Seasmiles, 50% σε 100.000 εισιτήρια για συνδρομητές Cosmote και Vodafone, 20% σε 125.000 εισιτήρια οικονομικής θέσης, 50% σε φοιτητές , πολύτεκνους, συνταξιούχους ΝΑΤ, παιδιά και ομαδικές μετακινήσεις κ.α.

Η Minoan Lines αναμένεται να ανακοινώσει έκπτωση 20% για τριμελείς και τετραμελείς οικογένειες σε οικονομική θέση με Ι.Χ. για τα συμβατικά της πλοία και παράταση -με ενδεχόμενη μεταβολή του ποσοστού της έκπτωσης- για την προσφορά -20% για το ταχύπλοο Santorini Palace στις Κυκλάδες.

Η Golden Star Ferries ανακοίνωσε ότι για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτεμβρίου θα προσφέρει κάθε Τρίτη έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία σε όλα τα ατομικά εισιτήρια (οικονομική & διακεκριμένη θέση καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Η Fast Ferries κάθε Τετάρτη και για το διάστημα από 19/7/2023 και έως 6/9/2023 θα προσφέρει έκπτωση 20% σε όλα της τα δρομολόγια από Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο καθώς και στα δρομολόγια της επιστροφής προς Ραφήνα. Η έκπτωση ισχύει σε όλες τις διαδρομές από και προς Ραφήνα, για όλες τις θέσεις επιβατών, καθώς και στα εισιτήρια ΙΧ επιβατικών οχημάτων και μοτοσυκλετών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button